18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku nema oštećenja! Osječko-baranjska županija šalje u Petrinju timove za pomoć, vatrogasci JPVP kreću…

2 min read
Centar 112 zaprimio je dojave građana Osijeka o potresu, ali nema oštećenja, nema prekida opskrbe električnom energijom... Sve je na području Osječko-baranjske županije u najboljem redu.
vatrogasci pu obž

Osijek i Osječko-baranjska županija odgovorili su ‘pozivu’ Petrinje. Veliko solidarno srce Osijeka i Osječko-baranjske županije šalje u Petrinju 15vatrogasaca JPVP Osijek, obučenih za spašavanje iz ruševina, sa svom potrebnom opremom. Onamo odlaze i timovi za spašavanje… Osječko-baranjska županija i njezini stanovnici su odgovorili na ‘poziv’…

– Tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH, podružnice Osijek je na putu – javlja Civilna zaštita Osječko-baranjske županije, dodajući kako su na putu 2 vozila s 2 tima, kako je 8 njihovih ljudi na putu, svi obučeni za spašavanje iz potresa.

Centar 112 zaprimio je dojave građana Osijeka o potresu, ali nema oštećenja, nema prekida opskrbe električnom energijom… Sve je na području Osječko-baranjske županije u najboljem redu.

Telefonske linije su bile u prekidu, ali i to je ispravljeno.

– Iz OBŽ prema Petrinji i Sisku upravo kreće 17 vatrogasaca u dva vozila s opremom za traganje u ruševinama. Spremno je još 12 vozila sa 40-tak vatrogasaca i opremom, ako bude potrebe. Župan Ivan Anušić je dao nalog da se pripreme materijali za Odluku o financijskoj pomoći OBŽ Sisačko-moslavačkoj županiji – javlja Osječko-baranjska županija…

Općina Podgorač je na putu, odnosno 7 pripadnika Civilne zaštite Općine Podgorač.

– Nakon razornog potresa kojemu je epicentar bio oko Petrinje  JVP Grada Osijeka stavio se na raspolaganje te šalje 15 vatrogasaca specijalno obučenih za spašavanje iz ruševina sa svom potrebnom opremom – javljaju osječki vatrogasci.

Čitajte naše ostale vijesti…

U Osijeku nema oštećenja! Osječko-baranjska županija šalje u Petrinju timove za pomoć, vatrogasci JPVP kreću…

Suspendirane propusnice za cijelu Hrvatsku!

Obavijest OBŽ i Crvenog križa: Povlače se robne rezerve, uskoro poziv darivateljima krvi…

Poginula djevojčica! Vojska u Petrinji! Stigli Milanović i Plenković! Covid pacijenti idu za Zagreb!

Foto: JPVP (ilustracija) & JPVP (aktualna situacija)

Facebook Comments