Pet. velj 26th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u OBŽ: Preminule 4 osobe! 33 nova slučaja! Došla treća ‘tranša’ cjepiva!

2 min read
U bolnicama u županiji je ukupno 142-oje pacijenata, od kojih 106 u KBC Osijek, a 22-oje na respiratoru. U Našicama je 36 pacijenata.

Konferenciju za novinstvo danas je održao Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a iznoseći posljednje županijske Sars-CoV-2 podatke. Novih je slučajeva 33, preminulih je osoba u zadnja 24 sata 4.

– Testirano je 170 uzoraka, a od toga su 33 pozitivna. Iz Našica dolazi 13 slučajeva, 9 iz Osijeka, 4 iz Čepina, po 3 iz Đakova i Valpova. U samoizolaciji je 755 osoba iz Osječko-baranjske županije – kazao je načelnik Stožera CZ OBŽ Ivan Hampovčan.

U bolnicama u županiji je ukupno 142-oje pacijenata, od kojih 106 u KBC Osijek, a 22-oje na respiratoru. U Našicama je 36 pacijenata.

– U posljednja 24 sata preminule su 4 osobe, Covid pacijenta, a u dobi od 73 do 85 godina starosti – kazao je ravnatelj KBC Osijek dr- Željko Zubčić

U OBŽ je stigla i treća ‘tranša’ cjepiva. Do sada je cijepljeno preko 2.800 osoba. Sve je to učinjeno Pfizerovim cjepivom. Modernu se još čeka. Novinare je zanimalo kada će početi cijepljenje u ordinacijama obiteljske medicine, a obzirom da su do sada cijepljenje samo zdravstveni djelatnici i štićenici Domova za starije, no točna ‘pravila igre’ još nisu poznata.

– Očekujemo uskoro naputke – kazao je dr. Dijanić iz ZZJZ-a OBŽ.

Detaljnije u priopćenju…

PRIOPĆENJE

Nastavak smanjenja broja pozitivnih i na liječenju

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 170 uzoraka od kojih je 33 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Našica (13), Osijeka (9), Donjeg Miholjca (4), Čepina (3) te Đakova i Valpova (po 2).

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe oboljele od COVID-19, i to 106 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su četiri COVID pozitivne osobe u dobi od 73 do 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 755 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 19 osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 100 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

  • Za područje Osječko-baranjske županije do sada su stigle tri distribucije cjepiva protiv koronavirusa te je cijepljeno oko 2.800 osoba, od kojih su oko 2.000 iz zdravstvenog sustava, a ostali su zaposlenici i korisnici domova za starije i nemoćne osobe. Postupci cijepljenja se nastavljanju prema planiranoj dinamici isporuke cjepiva i prema prioritetima za cijepljenje – rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments