29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HNK u Osijeku donira Banovini prihod dvije predstave i dva koncerta

2 min read
- Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na Blagajni HNK u Osijeku 031/220-749 ili online web prodaja www.hnk-osijek.hr/ulaznice.
orašar -blagajna-hnk-1

Čovjek je nemoćan pred ljudskim stradanjima izazvanim elementarnim nepogodama. Ne postoji način da ih predvidimo ili spriječimo, ali zato postoji način da ublažimo boli i patnje ljudi koji su u trenu ostali bez krova nad glavom i bez onoga osnovnog što je čovjeku potrebno za život – piše i javlja HNK u Osijeku i nastavlja…

Sve je nadoknadivo, ako su ljudski životi spašeni. Sve materijalno možemo zajedničkim snagama prikupiti, srušeno obnoviti i ljudima bez domova ponovno podići kuće.

– Nošeni tom mišlju uprava i djelatnici HNK u Osijeku odlučili su, unatoč teškoj situaciji u kojoj se kultura i sama sada nalazi, prihod od 4 programa (2 predstave i 2 koncerta), koje imamo u mjesecu siječnju, uplatiti za potresom pogođene stanovnike Sisačko-moslavačke županije.

Riječ je o predstavi – komediji ŽENE U CRVENOM, 9. i 11. siječnja i HUMANITARNI KONCERT ZA SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU 14. i 15. siječnja 2021. godine. Jednu izvedbu koncerta prenositi ćemo uživo na službenoj YT kanalu i FB stranici HNK u Osijeku.

– Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na Blagajni HNK u Osijeku 031/220-749 ili online web prodaja www.hnk-osijek.hr/ulaznice.

U prodaji je neograničen broj ulaznica zbog humanitarnog karaktera programa, no zbog trenutne situacije pandemije virusa COVID-19 u kazalište ćemo i dalje moći primiti samo prvih 50 kupaca koje ćemo o tome obavijestiti na blagajni HNK u Osijeku ili e-mail. Ukoliko, zbog trenutačne epidemiološke situacije i ograničenog broja gledatelja, ne budete u mogućnosti doći na predstavu za koju ste otkupili ulaznice moguće je iskoristiti te ulaznice za bilo koju predstavu istog cjenovnog ranga, tekućeg repertoara HNK u Osijeku do 30. lipnja 2021. godine uz predočenje istih.

– Ovaj humanitarni ciklus izvedbi smo započeli s Novogodišnjim koncertom koji smo održali 30. prosinca, a čiji ćemo cjelokupni prihod zajedno s prihodom od ovih predstava uplatiti na službeni žiro račun Vlade za pomoć nastradalima – zaključuju iz HNK Osijek.

Tekst: HNK Osijek, foto: HNK (ilustracija, arhiva)

Facebook Comments