21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonska policija danas puni kroniku: 4 automatske puške, 1 strojnica… na granicama 45 krivotvorenih PCR nalaza!

2 min read
U dvije kuće u Vinkovcima policija je našla mali arsenal oružja i to s prigušivačima, dočim je u Slavonskom Brodu i Staroj Gradišci na graničnim prijelazima tijekom vikenda otkriveno čak 45 krivotvorenih PCR nalaza. Uostalom, pročitajte...

Policije uprave Vukovarsko-srijemske i Brodsko posavske županije danas pune kronike medija. U dvije kuće u Vinkovcima policija je našla mali arsenal oružja i to s prigušivačima, dočim je u Slavonskom Brodu i Staroj Gradišci na graničnim prijelazima tijekom vikenda otkriveno čak 45 krivotvorenih PCR nalaza. Uostalom, pročitajte…

PRIOPĆENJA

Protiv dvojice osumnjičenih policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63- i 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem sudskog naloga provedene su dvije pretrage.

U subotu, 16. siječnja 2021. godine u Vinkovcima policija je provela pretragu doma, drugih prostorija i jednog osobnog automobila 54-godišnjaka, pri čemu su pronađene četiri automatske puške s tri pripadajuća prigušivača, jednu strojnicu s pripadajućim prigušivačem i jedan automatski pištolj s pripadajućim prigušivačem, ukupno 13 pripadajućih spremnika te više stotina komada raznovrsnog streljiva.

U drugoj pretrazi doma i drugih prostorija u Vinkovcima obavljenoj 17. siječnja pronađena su dva pištolja i jedan pripadajući spremnik, tri ručne bombe i jedno tijelo rasprskavajuće mine, pet spremnika za automatske puške, te nekoliko stotina komada raznovrsnog streljiva.

U obje pretrage policija je privremeno oduzela svo navedeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo.

Osumnjičeni 63- i 54-godišnjak su 17. siječnja u 18 sati predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

— — — — —

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Granični policajci Policijske uprave brodsko-posavske su tijekom vikenda otkrili čak 45 pokušaja ulaska u Republiku Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su utvrdili da su ukupno 43 osobe (uglavnom državljana Bosne i Hercegovine), prilikom granične kontrole, predočilo krivotvorene PCR testove, koji su izdani u Bosni i Hercegovini.
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod su evidentirane dvije osobe koje su na uvid dale nalaze testa za koje je utvrđeno da se radi o krivotvorinama.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika podnose kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave redovnim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Foto: PU vukovarsko-srijemska & ZZJZDNZ (screenshot)

Facebook Comments