29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Šimičić i Biraj bolje još ne žele javno objaviti kandidature…

1 min read
Nema sumnje da će Biraj bolje ići na lokalne izbore, no Šimičić je na poziv OsijekExpress-a i pitanje o eventualnoj novoj gradonačelničkoj kandidaturi ostao za sada vrlo 'šutljiv'...

Kristijan Šimičić, jedan od trojice gradskih vijećnika Grada Osijeka iz opcije Biraj Bolje, na čijem je, uostalom, čelnom mjestu, još ne želi otkriti s ‘kakvim kartama’ idu u lokalne izbore.

Šimičić je, inače, na posljednjim izborima bio gradonačelnički kandidat, a kojeg, osim birača, što je zapravo najvažnije, nisu uvažile osobito ostale političke opcije, napose nacionalni mediji, a da bi u tim uvjetima, kampanjom ‘ruganja’ činjenici da na sučeljavanjima ‘za njega nikada nije bilo stolice’, privukao pozornost biračkog tijela.

Nema sumnje da će Biraj bolje ići na lokalne izbore, no Šimičić je na poziv OsijekExpress-a i pitanje o eventualnoj novoj gradonačelničkoj kandidaturi ostao za sada vrlo ‘šutljiv’…

– Nemam još komentara na Vaše upite. Zaista Vam još ne mogu puno toga reći – kazao je ukratko Šimičić.

Pa ipak, skora objava je, zacjelo, naravna stvar, jer opcija Biraj bolje, doznajemo, ima česte unutarnje sastanke, a na kojima će se vrlo skoro postići dogovor o objavi kandidatura.

Inače, do sada su kandidature istaknuli Vladimir Šišljagić ispred Snage Slavonije i Baranje, zatim, navodno, Denis Ambruš, nekadašnji dogradonačelnik, dočim SDP i HDZ još nisu objavili kandidate. Za HDZ se vjeruje kako će to biti Ivan Radić, a iz redova SDP-a je više mogućih kandidata, među kojima svakako aktualni dogradonačelnik Boris Piližota, no spominje se i Davor Vić, šef Unikoma.

Foto: Youtube(screenshot)

Facebook Comments