29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradsko vijeće će 10. veljače u Ukopove djelatnosti dodati i kremiranje

1 min read
Znači da će Ukop, pojednostavljeno, u svoje djelatnosti dobiti i opciju kremiranja, odnosno da će u Općim uvjetima komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja biti na više mjesta, sukladno potrebi i novoj usluzi, dodan i termin - kremiranje.

Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Općih uvjeta isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja trgovačkog društva Ukop d.o.o. je druga točka sljedeće, 36. Sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, a koja će biti održana 10. veljače i na kojoj će se glasovati i opet elektronskom poštom.

Što znači 2. točka? Znači da će Ukop, pojednostavljeno, u svoje djelatnosti dobiti i opciju kremiranja, odnosno da će u Općim uvjetima komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja biti na više mjesta, sukladno potrebi i novoj usluzi, dodan i termin – kremiranje.

Razumije se, cijeli je dokument dostupan OVDJE, a sadržava 20-tak stranica, a iz kojih smo Vam, jednostavnim rječnikom, prenijeli sukus.

Sve to skupa ujedno znači kako je Ukop jako blizu dovršenja krematorija na Centralnom groblju u Osijeku i da će, ako već nisu, biti izvršena probna kremiranja. Naravno, ne kremira se probno pokojnika, već patološki otpad.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments