19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Provalio i ukrao laptope, a onda mu kod kuće našli još ‘ecstasy’, ‘speed’, heroin, kokain…

1 min read
...pronašli i oduzeli, 6 prijenosnih računala, više od 40 komada tableta „ecstasy“, oko 25 grama „speeda“, oko 20 grama heroina, oko 10 grama kokaina, oko 110 grama marihuane...

Jučer, 3. veljače, u 13,25 sati, u Đakovu, uhićen je 49-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje da je u noći s 28. na 29. siječnja, u Semeljcima, provalio u prostorije pravne osobe i ukrao više prijenosnih računala – javlja priopćenjem PU OBŽ.     

Temeljem naloga suda policijski službenici obavili su pretrage obiteljske kuće u Đakovu i osobnog  automobila vlasništvo 49-godišnjaka, gdje su pronašli i oduzeli, 6 prijenosnih računala, više od 40 komada tableta „ecstasy“, oko 25 grama  „speeda“, oko 20 grama heroina, oko 10 grama kokaina, oko 110 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno vaganje, plinski pištolj, spremnik za pištolj s jednim streljivom kalibra 9 milimetara, provalnički alat, novčani iznos od nekoliko tisuća kuna u različitim valutama i dva mobitele.   

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnjak počinio kazneno djelo teška krađa, neovlaštena proizvodnja i promet drogama i kazneno djelo izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

Zbog neovlaštenog posjedovanja plinskog pištolja i streljiva, protiv 49-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Danas, 4. veljače, 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu – zaključuje se u priopćenju policije.

Foto: PU OBŽ (screenshot)

Facebook Comments