29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanka Aklea Neon u spotu banda Discohernia!

2 min read
- Spot Lion Gate treći je spot s albuma Promjena stanja... Čast nam je predstaviti kolaboraciju na ovoj skladbi i spotu s Akleom Neon, do koje je došlo sasvim slučajno i spontano nakon jednog jam sessiona u Kulturnom centru Mesnička.

Aklea Neon, osječka glazbenica, bivša Brevisica i Osijeku poznata i kao Dorotea Zovko, traženo je i hvaljeno glazbeno ime domaće i regionalne scene. Veliko je priznanje i kada ju u nekoliko rečenica pozitivno opiše Goran Bare, poslovično vrlo kritičan prema domaćoj estradi. A onda ne treba čuditi da je osječka glazbenica bila gostom i banda Discohernia, zagrebačke skupine, u njihovom novom spotu Lion Gates. Unijela je Aklea Neon nešto svoje, prihvatila i nešto njihovo, eksperimentirala za vrlo intrigantan zvuk.

Discohernia, fusion band iz Zagreba, objavio je album Promjena stanja. Album je sniman krajem prošle i dijelom ove godine u vlastitom studiju. Radi se o propitivanju različitih stilova od elektronike, psihodelije do jazza. A u što se sjajno uklopila osječka glazbenica, glasom i stasom, ukupnom impresivnom pojavom. Lion Gates Aklea Neon potpisuje kao izvođačica i autorica teksta.

– Album je produkt suradnje glazbenika koji ujedno i čine grupu Discohernia: Stipe Mađor Božinović – truba, Aljoša Reljić – bubnjevi, Ivan Beuc – klavijature i Nedjeljko Mikac Cak – bas, napominju iz banda, dodajući…

– Spot Lion Gate treći je spot s albuma Promjena stanja… Čast nam je predstaviti kolaboraciju na ovoj skladbi i spotu s Akleom Neon, do koje je došlo sasvim slučajno i spontano nakon jednog jam sessiona u Kulturnom centru Mesnička.

Za montažu video spota zaslužna je Elena Mikac, a za kameru i koncept Ivan Beuc i Nedjeljko Mikac.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments