28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radića će još i službeno u Osijeku predstaviti Plenković za oko 7 dana?

1 min read
HDZ u ove lokalne izbore u svibnju u Osijeku ulazi s pretpostavkom lakog osvajanja gradske vlasti, no SDP je suprotstavio vrlo jaku konkurenciju u Goranu Kušecu, profesoru s FAZOS-a, ali i generacijski atraktivnom 'rockeru i fakinu' s Korza 80-tih godina.

Ivan Radić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Osijeka, otprije dva dana figurira kao kandidat za gradonačelnika Osijeka iz redova s nacionalne razine vladajuće stranke. Izgovorio je tu potvrdu premijer Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Kako neslužbeno doznajemo, upravo će se Plenković uprizoriti u Osijeku za oko 7 do 10 dana, a kada će i predstaviti Radića formalno i službeno kandidatom. Iz osječkog HDZ-a ne potvrđuju tu informaciju, no ne bi to bila neuobičajena praksa, jer Plenković je i prije 4 godine došao podržati tada kandidatkinju Ivanu Šojat i današnjeg Župana OBŽ Ivana Anušića.

Štoviše, bio je u dva navrata, na predstavljanju svih kandidata u županiji, kandidata za sve općine i gradove, a potom je i ‘naletio’ u šetnju s Ivanom Šojat i Ivanom Anušićem, ako se dobro sjećamo, uz Dravu, po centru, Županijskom…

HDZ u ove lokalne izbore u svibnju u Osijeku ulazi s pritiskom lakog osvajanja gradske vlasti, no SDP je suprotstavio vrlo jaku konkurenciju u Goranu Kušecu, profesoru s FAZOS-a, ali i generacijski atraktivnom ‘rockeru i fakinu’ s Korza 80-tih godina. Lako bi se mogli ‘pohrvati’ Radić i Kušec u drugom krugu!?!?

Stoga i ne čudi neslužbena najava dolaska Plenkovića u Osijek. Došao je i Grbin zbog Kušeca.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments