Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mirela iz Osijeka: Pitate me kako sam? Jel’ bolje? …lovim zrak k’o riba na suhom

3 min read
Zdrava, vedra, nasmijana, pametna, snažna, lijepa, zgodna, angažirana, zauzeta, zaposlena, aktivna..., u ženskoj populaciji, s obzirom na prirodu posla u kozmetičkoj industriji, poznata Osječanka Ivana Mihaljević Kuči, jedna je od osoba koja je, uz veći dio svoje obitelji, iz perspektive običnog promatrača, tek ispunila statistiku jednog od minulih dana, bila jedna od 300, 400, 200... novih slučajeva, dočim se 'unutar četiri zida' odvija drugačija priča.

Incidencija nacije, broj novih slučajeva, postotak novozaraženih među testiranima…, svi su ti brojevi ‘vozili nizbrdo’ posljednjih tjedana, dao Bog i da nastave, makar danas govorimo o povećanju od 30%, no kod osoba koje su se ipak našle u ‘mršavoj’ statistici nacije i županije, epidemijska situacija se nije izmijenila ništa. A bez njihovih iskustava i svjedočenja većina nas samo ‘čarobno’ nastavlja vjerovati kako se korona događa drugom.

O godinama dame nije lijepo govoriti. Za ovu priliku reći ćemo Vam kako ima više od 30, a manje od 50… Zdrava, vedra, nasmijana, pametna, snažna, lijepa, zgodna, angažirana, zauzeta, zaposlena, aktivna…, u ženskoj populaciji, s obzirom na prirodu posla u kozmetičkoj industriji, poznata Osječanka Mirela Mihaljević Kuči, jedna je od osoba koja je, uz veći dio svoje obitelji, iz perspektive običnog promatrača, tek ispunila statistiku jednog od minulih dana, bila jedna od 300, 400, 200… novih slučajeva, dočim se ‘unutar četiri zida’ odvija drugačija priča. Mirela Mihaljević Kuči podijelila je na Facebook-u nekoliko objava, a od kojih prenosimo posljednju, u dogovoru s njom.

Život poslovno i privatno aktivne mlade žene preokrenuo se u cijelosti u posljednjih 10-tak i više dana. Sve što danas želi je što brži oporavak nje i njezine obitelji. Koronavirus kod nekoga prođe bez simptoma, bez posljedica, ali kroz organizam Mirele ‘tutnji i govori’: Ne zafrkavajte se samnom.

Poslije 11 dana Mirela je ozdravila, ona je formalno sposobna vratiti se u svakodnevicu, na posao, u društvo… Samo kad bi mogla. Hoće, ali za koji dan, jer Covid-19 prikovao ju je za krevet, koliko majčinske dužnosti dozvole…

– Pitate me kako sam? Jel’ bolje? 11. dan… Voljela bih reći da je bolje, no pate me pluća i nedostatak zraka. Jedino funkcioniram dok ležim. Svako ustajanje do WC-a me izmoždi, do mjere da pola sata ne mogu nadoći. Lovim zrak k’o riba na suhom. Muž je trenutno lošiji od mene. Njega ne guši, ali on je slab i totalno nemoćan. Moji su i dalje u bolnici. Stanje puževim korakom ide prema boljem. I ako ste ikad sumnjali u koronu, prestanite tako razmišljati! Sve je super dok vas ne ‘klepi’! Blago onima koji su ju prehodali, koji ju nisu ni osjetili. Ali nisu svi te sreće! Buditi pametni i ne mislite samo na sebe! Nekome može biti zadnje! – napisala je Mirela uz objavu fotografije sebe iz postelje.

Mirela je majka dvoje djece. Oni, hvala Bogu, prema njezinom svjedočenju na Facebook-u, prolaze kroz sve ovo ‘bez ogrebotine’. A možete i misliti koliko zapravo naša sugovornica uspije odmoriti pored dvoje ‘klinaca’…

Ona i njezini će biti O.K. Ali, bilo 6, 8, 12 ili 5, 4… nova slučaja u Osječko-baranjskoj županiji…, valja nam pripaziti na sebe i svoje starije. Brojni ne znaju ni kada ni gdje su se zarazili. Podsjećamo, njezini su roditelji u bolnici. Oporavljaju se, ali nitko ne želi zarazu u svojoj obitelji.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments