28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pijan, bez dozvole, autom u rikverc ‘napao’ žardinjeru, a onda otišao…

2 min read
...uslijed nepropisne vožnje unazad udario u betonsku žardinjeru. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je po pronalasku alkotestiran.

Policijska statistika ponedjeljkom uvijek iznova začudi čovjeka… Alkoholiziranih je u prometu uvijek puno, ne žele očito ništa naučiti iz izvještaja medija i policije. A onda, njima valja pribrojiti i one bez dozvole!?!? Pa neregistrirana vozila, vozače/ice s izrečenom zabranom… A poneki imaju i pamćenje ‘zlatne ribice’ pa sve ponove više puta… Jutros tako pozornost plijevi izvjesni vozač koji je pijan bez dozvole ‘napao’ žardinjeru, razbio auto i otišao…

U periodu od 26. do 28. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (14 vozača osobnog automobila, 12 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila) – javlja PU OBŽ.
 
U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 356 prekršaja od kojih: 243 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 8 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 62 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu 27. veljače, u 14,35 sati,  u Branjini, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu.
 
Istoga dana 27. veljače, u 17,40 sati, u Šećerani, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanina iz Šećerane, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uslijed nepropisne vožnje unazad udario u betonsku žardinjeru. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je po pronalasku alkotestiran. Obavljenim alkotetoranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,69 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 34 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
Jučer, 28. veljače, u 14,30 sati u Ladimirevcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je motociklist zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika i zadobio lake tjelesne ozljede. Obavljenim alkotetiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,88 grama po kilogramu.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda – zaključuje se u priopćenju…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments