28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jankovac za sanjkanje otvara skijašku stazu ‘zaboravljenu’ prije 30 godina!?

2 min read
...staza će, uz Hrvatske šume i Virovitičko-podravsku županiju, odnosno Općinu Čačince, biti dogodine vraćena u funkciju, za sanjkanje...

Nekad su poštanske razglednice ovog kraja sadržavale fotografije s Jankovca kao skijališta. Slali smo takve kući kao djeca iz Orahovice roditeljima, makar smo stizali i prije njih doma. A onda je staza za skijanje ‘zaboravljena’ na čak 30 godina! Međutim, tome je došao kraj, jer kako javlja Park prirode Papuk na svojoj Facebook stranici, staza će, uz Hrvatske šume i Virovitičko-podravsku županiju, odnosno Općinu Čačince, biti dogodine vraćena u funkciju, za sanjkanje, za kojim je u doba epidemije i zatvorenih ‘birtija’ bila prava pomama na Jankovcu i Papuku. Štoviše, posjet je rastao za 400% u odnosu na prošlu godinu. Dakle, Jankovac za sanjkanje otvara skijašku stazu ‘zaboravljenu’ prije 30 godina!?

– U Parku prirode Papuk odlučili su se odužiti velikom broju posjetitelja pa su bez oklijevanja pokrenuli inicijativu za uređenjem sanjkališta u Park šumi Jankovac… Naime, nedaleko od Jankovca nalazi se zapuštena skijaška staza koja više od 30 godina nije u funkciji. Plan je njenim djelomičnim uređenjem postojeću stazu urediti odnosno prenamijeniti u sanjakalište – piše na Facebook stranici Parka prirode Papuk, a gdje još obavještavaju kako su stazu pregledali mjerodavni i ne nalaze zapreke stavljanju staze u funkciju dogodine.

Potvrdila je sve to i Maja Jurlina, rukovoditeljica odsjeka za promidžbene aktivnosti, dodajući da će više informacija, o duljini staze, nagibu, kao i svim drugim korisnicima zanimljivim detaljima, biti dostupni vrlo skoro.

Foto: Park prirode Papuk, Facebook (screenshot)

Facebook Comments