Sri. lip 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novi kazališni maraton KC-a u Osijeku: Čak 19 predstava u 3 dana!

2 min read
Treći po redu Kazališni maraton stiže i u Kulturni centar Osijek. Ovogodišnje izdanje odvija se od 12. do 14. ožujka na čak tri lokacije gdje će publika moći pogledati 19 predstava, što domaćih, a što i gostujućih hrvatskih kazališta.
zastor kazalište

Nekadašnji filmski maratoni, što je do pojave filmskih TV kanala bila izrazita rijetkost, nisu uspjevali ‘natrpati’ više od 10 filmova na jednom kanalu. Kazališni? Nisu ni postojali. Međutim…

Treći po redu Kazališni maraton stiže i u Kulturni centar Osijek. Ovogodišnje izdanje odvija se od 12. do 14. ožujka na čak tri lokacije gdje će publika moći pogledati 19 predstava, što domaćih, a što i gostujućih hrvatskih kazališta. Tako je cijeli program predstavljen na tiskovnoj konferenciji od strane zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš i Dražena Alerića, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti u foyeru KC-a. Ove godine naglasak je na komedijama i dječjim predstavama, a osim osječkih kulturnih snaga, doprinos u programu dat će i gostujuća kazališta iz Zagreba, Varaždina i Rijeke – javlja na svojim službenim mrežnim stranicama Kulturni centar Osijeku, čiji je osnivač Grad.

– Predstave koje ćete imati priliku pogledati u našim prostorima su Intervjui (cabaret) s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Redatelji su Jasmin Novljaković, Saša Anočić i Marijan Josipović, a glume studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Druga predstava je monodrama Moj slučaj (Vlado Gotovac) gostovanja Teatrin Grdelin. Redatelj i glumac je Boris Svrtan.  Karte za predstave koje se igraju u KC-u možete kupiti u prostorijama Kulturnog centra – javlja KC, a mi Vam u nastavku donosimo čitav program od 19 predstava…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Facebook Comments