16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDZ-ov kandidat Vjekoslav Ćurić najavljuje ‘renesansu’ Čepina nalik na Anušićev Antunovac!

2 min read
vjekoslav ćurić

Čepin za sretnu obitelj – tako ga zamišlja Vjekoslav Ćurić. A postići želi nizom demografskih, gospodarskih, kulturnih, komunalnih… mjera, kojih uporište nalazi u pozitivnim primjerima i razgovorima s mještanima Čepina. Kaže, prošao je sve 103 ulice, višekratno, detektirao manjkavosti, a s pozicije budućeg načelnika želi provesti ih u djelo. Program mu predviđa i međugeneracijsku solidarnost, brigu za starije, za branitelje…

Vjekoslav Ćurić, ravnatelj osječkog Doma za starije i nemoćne osobe, Čepinčanin više od desetljeća, HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Čepin. Službeno je danas predstavljen ‘urbi et orbi’, na konferenciji za novinstvo, gdje mu je podršku došao iskazati i Župan Osječko-baranjski, potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, svojedobni predvodnik ‘renesanse’ Antunovca, općine u koju su se doseljavali i doseljavaju mladi.

– Trenutno nema nikakvog poticaja za ostankom ili doseljavanjem mladih, a iznoseći sada smjernice, kasnije i detalje plana i programa, mogu Vam reći, kako s pozicije načelnika Čepina, namjeravam upravo ponuditi niz razloga da ovo postane mjesto ‘za sretne obitelji’. Sredstava u proračunu ima za besplatan vrtić. Također, želi li netko graditi kuću, Općina će mu dati građevinsko zemljište, za vrlo malenu cijenu ili bez naknade, pomoć za gradnju prve nekretnine. Nadalje, s pola milijuna se trenutno financira seniorski pogon kluba, a djeca nemaju ni sok. Odrasli djecu vode u sportske klubove u gradu… To će se promijeniti kada preuzmemo vlast i odgovornost – nizao je Ćurić planove, a koje će, dodaje, s načelničke pozicije odmah provoditi u djelo.

HDZ je u Čepinu na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio 45%. Najbolji je to HDZ-ov rezultat u Čepinu u posljednjih 20 godina, a na temelju kojeg računaju kako mještani prepoznaju trud i rad stranke. Jer, govori Ćurić, kapitalni projekti u Čepinu, od kružnog toka, preko energetskih obnova škola… vodila je Županija s HDZ-om na vlasti. I na izbore idu bez koalicija, dogovora, sami…

– Moramo napraviti strategiju za gospodarsku zonu i njezino popunjavanje…, tu bi se trebalo zapošljavati lokalno stanovništvo – nizao je Ćurić, dodajući da je potrebna komunikacija između brojnih poduzetnika i gospodarstvenika koje Općina ima.

Komunalne mjere HDZ-a, nastavlja Ćurić, predviđaju asfaltiranje, rasvjetu…, svu elementarnu i naprednu infrastrukturu, a koja još uvijek manjka u pojedinim ulicama ili naseljima. Beketinci, Livana, Čepinski Martinci…, dobiti će, u Ćurićevim rukama, kaže, svu infrastrukturu, ponovno i mjesne odbore, budući da najbolje razumiju vlastite probleme i mogu ih komunicirati s Općinom.

Zaključno, Ćurić, u slučaju trijumfa, najavljuje brojnija kulturna događanja, a uz već postojeće, na kojima je čestitao KUD-u. Zamisao mu je i ‘sarmijada’ u po kupusu poznatom mjestu.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments