Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO – Unikom: U tijeku proljetno ‘šminkanje’ grada!

2 min read
- A jeste li primijetili naše djelatnice i djelatnike koji su strugali korov sa sipine i skupljali lišće u Parku kralja Držislava? Osim toga, nastavljeno je i orezivanje zelenila u žardinjerama na Promenadi - dometnuo je Marijašević.

Danas je palo nekoliko pahulja snijega, temperatura pala do 1 stupanj, ali da se poslužimo terminologijom Stožera Civilne zaštite, to je tek ‘rep drugog vala zime’ i uskoro će sve otvorene terase kafića dobiti smisao. Još više šetnje s kavicom u rukama. A u to ime, Unikom je posljednjih dana krenuo u proljetno ‘šminkanje’ grada, skupljanje lišća ‘ tuširanje’ zimskih ‘naslaga’. Gdjegod se okrenuli, orezuju se stabla, živice, uređuju cvjetnjaci… Sve su prilike da ćemo taman iza vikenda, a kada i grane sunce u Osijeku, šetati ‘polizanim’ ulicama…

Unikom nas je ove zime sačuvao snijega, počistio i ‘posolio’ ulice s prvim centimetrima snijega. Mobilnost nije trpjela. A sada nas uređuju za proljeće.

– Posljednjih dana dio naših djelatnika marljivo čisti parkirališta u većim osječkim naseljima… kako s puhalicama, ručnim čišćenjem rubnjaka pomoću lopata i mehaničkih čistilica koje usisavaju lišće, prašinu, blato i ostale zimske nanose. Ovakvo čišćenje predviđeno je za sve površine koje su obuhvaćene Ugovorom o održavanju čistoće javnih površina i pješačkih nathodnika u gradu Osijeku – poučeni smo iz Unikoma, rječju glasnogovornika Vjerana Marijaševića.

Ekipe Unikoma su po cijelom Gradu. Samo fotografije na društvenim mrežama otkrivaju radove u parkovima, perivojima, na Sjenjaku, u Divaltovoj ulici, Žutom naselju…

– A jeste li primijetili naše djelatnice i djelatnike koji su strugali korov sa sipine i skupljali lišće u Parku kralja Držislava? Osim toga, nastavljeno je i orezivanje zelenila u žardinjerama na Promenadi – dometnuo je Marijašević.

K tome, nižu se radovi na održavanju ružičnjaka, njihovo plijevljenje i orezivanje…

– Nama to nije teško. U redu, posao je to, valja biti i sagnut dio radnog dana, ali i nama je lijepo završiti posao i vidjeti uređen ružičnjak. Baš kolegice i ja pričamo da ćeto doći tu popiti kavicu čim prolistaju ruže – kazuje nam jedna od djelatnica Unikoma, a koju smo zatekli uz uređenje ružičnjaka.

– Ime? Ma, napišite samo djelatnica. Neću da mi šef to pročita – smiju se grohotom ona i kolegice i nastavljaju raditi.

Jak vjetar posljednjih dana nije odveć zasmetao radovima, makar su udari vjetra gdjegod znali raznijeti upravo skupljene hrpe lišća. Vjerojatno negdje čovjek zastane, u sebi opsuje, a onda skupi ponovno. Jer, Grad nam sve više blista…

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments