29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija objavila detalja teške prometne nesreće na A3: …u tovarnom prostoru nalazile se 24 osobe…

2 min read
Obzirom na to da se vozač nalazi u bolnici, policijski službenici će, kada se ostvare uvjeti za razgovor sa istim, nastaviti sa provođenjem kriminalističkog istraživanja na okolnosti počinjenja kaznenog djela (iz čl. 326. Kaznenog zakona) protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, te utvrđivanjem identiteta osoba, budući da ne posjeduju nikakve osobne identifikacijske dokumente - zaključuj se u priopćenju policije.

Noćas, u 3.10 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Okučana, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe na mjestu događaja smrtno stradale – javlja sada priopćenjem PU OBŽ i nastavlja…

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i zamjenika Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, obavljen je očevid kojim je utvrđeno, da je teretnim automobilom (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije), upravljao 42-godišnjak (državljanin Republike Srbije), krećući se iz smjera istoga prema zapadu.  Za teretni automobil je bila priključena poluprikolica u kojoj su se u tovarnom prostoru nalazile 24 osobe (strani državljani). Očevidom je utvrđeno, da se vozač nije držao strane kretanja i obilježene kolničke trake, već je desnim kotačima zahvatio travnatu površinu, udarivši u dva smjerokazna stupića, nakon čega se teretni automobil vratio na kolnik, te je u zanošenju došlo do prevrtanja skupa vozila na desni bočni dio, na središnju metalnu odbojnu ogradu autoceste.

U ovoj prometnoj nesreći četiri osobe su smrtno stradale, te je više osoba ozlijeđeno, od kojih 10 teško. Sve osobe su zbrinute u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

Promet je na sjevernoj i južnoj kolničkoj traci autoceste bio zatvoren i preusmjeravan obilaznim smjerovima, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama, a po završetku očevida u 10.15 sati, promet je normaliziran.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela (čl. 227. Kaznenog zakona) izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policijski službenici će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Obzirom na to da se vozač nalazi u bolnici, policijski službenici će, kada se ostvare uvjeti za razgovor sa istim, nastaviti sa provođenjem kriminalističkog istraživanja na okolnosti počinjenja kaznenog djela (iz čl. 326. Kaznenog zakona) protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, te utvrđivanjem identiteta osoba, budući da ne posjeduju nikakve osobne identifikacijske dokumente – zaključuj se u priopćenju policije.

Foto: JVP Novska, Facebook (screenshot)

Facebook Comments