19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Carinik naplatio ‘kaznu’, obračunao carinu, a ostalo spremio u džep!?

2 min read
- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - zaključuju iz policije.

Malo toga nas u državi uspjeva iznenaditi. Nije ni ovo. Ali je tužno saznanje da su pojedinci radi relativno male imovinske koristi spremni na kocku staviti sve što imaju, obraz, posao…

– Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek (PNUSKOK – Služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1963.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti – javlja MUP i nastavlja detaljnije…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka 2021. godine na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba – carinski službenik.

– Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu, a koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni (1963.) mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500,00 kuna. Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – zaključuju iz policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments