Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Djeca u Krijesnici presretna! Unikom došao sa cvijećem i radnom snagom!

2 min read
...od danas je stvar riješena! Vidjevši naš tekst, djelatnici Unikoma požurili su u vrtić, sa sobom donijeli i cvijeće i radnu snagu, a dječjim osmjesima i radosti nije bilo kraja.

– Mama, zašto bi nama netko ukrao cvijeće!? Tako me pitao i ne vjeruje da se to dogodilo – priča nam novinarka Danijela Mikola, jedna od roditelja djece u Dječjem vrtiću Krijesnica na Jugu 2, a gdje je netko, pod okriljem noći, povadio cvijeće koje su djeca zasadila u svom vrtu i cvjetnjaku.

Ali, od danas je stvar riješena! Vidjevši naš tekst, djelatnici Unikoma požurili su u vrtić, sa sobom donijeli i cvijeće i radnu snagu, a dječjim osmjesima i radosti nije bilo kraja.

– Sada je dječji cvjetnjak opet šaren i vesel, a i djeca su sretna. Nemate pojma koliko su sretna. Voditeljica vrtića je djelatnicima Unikoma uručila zahvalnicu i crteže, koje su djeca nacrtala u znak zahvalnosti Unikomu – nastavlja nadalje Mikola.

Podsjećamo kako su ‘klinceze i klinci’, roditelji i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Krijesnica na Jugu 2, nemalo ostali iznenađeni kada su u ponedjeljak ujutro, nakon vikenda, primjetili kako je, iz njihovog malenog uređenog cvjetnog vrta u vrtiću, netko ukrao cvijeće. Nije bilo uništeno niti pokidano, već naprosto iskopano iz zemlje, ukradeno… Na  mjestu gdje se nalazilo cvijeće, ostale su rupe koje su izbušile male ručice. Djeca su tužno gledala u prazne rupe cjetnjaka, na kojeg su bila ponosna. Ali, gradsko komunalno poduzeće nije moglo ostati ravnodušno na tu cijelu situaciju. Posebno sa saznanjem kako su odgajateljice i roditelji pribavili zemlju za cvijeće, sadnice i sjeme, a koje im je poslije pokradeno. I zato je Unikom s djecom posadio novo cvijeće.

Foto: DV Krijesnica

Facebook Comments