21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kad bi Ever Given stigao u Osijek? Pogledajte koliki je taj brod…

1 min read
Svi znamo koliki je Ever Given. Dug je 400 metara. Ali, što to znači? Kako to izgleda u prostoru?

Ever Given više ne blokira Sueski kanal. Poslije više dana uspješno je odvojen od obale i dna i 200.000 tona masivan brod ponovno plovi. Svijet je posljednjih dana u čudu gledao kako jedan brod može blokirati svjetsku trgovinu i stvarati gubitke od 9,6 milijardi dolara dnevno. Činilo se neprihvatljivim da se svijet toliko ranjiv da ga zaustavi egipatski vjetar, pošalje brod u stranu i blokira Sueski kanal.

Svi znamo koliki je Ever Given. Dug je 400 metara. Ali, što to znači? Kako to izgleda u prostoru?

Na stranici Ever Given Ever Ywhere pokušali su dočarati aplikacijom Glitch, a na način da su zračnu fotografiju broda postavili izdan satelitske slike svijeta, a na način da pomjerajući kartu možemo smjestiti brod na bilo koje mjeto za Zemlji. Kartu se ne može pretraživati, brod morate sami pomicati, kada dođete do željene lokacije smjestiti ga u realni omjer, zakrenuti kako Vam volja… Stranicu je izradio Garrett Dash Nelson.

Napravili smo par fotki Ever Givena u Osijeku… Iz zabave smo ga stavili u Gradski vrt, na Dravu kod Kopike, na Srednjoškolsko igralište, opet na Dravu kod Davidove vodenice i naposljetku pokraj Zimske luke…

Foto: Ever Given Ever Ywhere (screenshot)

Facebook Comments