Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u Osijeku i OBŽ: Još jedna smrt! U bolnicama 93 osobe!

2 min read
Od 38 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2 iz Osijeka je 14 slučajeva, dočim po 3 dolaze iz Antunovca i Čeminca.

Ivan Hampovčan, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je jutros konferenciju za novinstvo, a s temom, razumije se, virusa Sars-CoV-2. Broj hospitaliziranih osoba u samo 24 sata u OBŽ je narastao za 7, od čega u KBC Osijek za 3. Danas OBŽ ima 38 novih slučajeva zaraze, a iz 235 testiranja, što je postotak od 16,17% zaraženih među testiranima. Umrla je i jedna osoba stara 61 godinu.

U KBC-u Osijek danas je 64-oro Covid-19 pacijenata, u bolnicama u županiji 93-oje. Na respiratorima se nalazi 18 pacijenata.

Od 38 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2 iz Osijeka je 14 slučajeva, dočim po 3 dolaze iz Antunovca i Čeminca.

Najviše (14) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova.

U samoizolaciji u ovom trenutku u OBŽ je 1.983-oje osoba.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & OBŽ (ascreenshot) & Pixabay (ilustracija)

Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili dva kršenja te mjere. Prilikom provjere na graničnim prijelazima Erdut i Batina utvrđeno je da su te osobe, oba državljani RH, došli na to mjesto iako im je izrečena mjera samoizolacije te su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 118 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (55 u ugostiteljskim objektima, 4 u prodavaonicama, 3 u trgovačkim centrima, 2 u ljekarnama i 1 u pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

Facebook Comments