Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrijeme danas u Osijeku i Slavoniji: Do 9 sati ujutro mogući udari vjetra 50-65 km/h!?

1 min read
Mjestimice mogući olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra 50-65 km/h - stoji u upozorenju...
vjetar upozorenje

Temperatura će se danas u Osijeku i Slavoniji spustiti na oko 2-3 stupnja. Očekuju se i snježne oborine. I do 5 centimetara snijega gdjegod u Slavoniji, no svakako više brine ‘žuti’ alarm DHMZ-a, odnosno upozorenje na jake, gdjegod i olujne udare sjevernog vjetra. Za ‘Osječku regiju’, koja uključuje dobar dio Slavonije, DHMZ upozorava za vrijeme od 3 ujutro do 9 ujutro na, citiramo: Mjestimice mogući olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra 50-65 km/h – stoji u upozorenju, a uz dodatak: Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Prognoza za kopno, tako i za Slavoniju pa i Osijek za danas kaže: Pretežno oblačno i u većini predjela osjetno hladnije. U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, u noći prolazno su mogući olujni udari, a poslijepodne će slabjeti. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, a navečer još hladnije.

Srećom, sve ovo trajati će samo u utorak, 6.4.’21., a već od sljedećeg dana do subote se vraćamo u proljeće…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments