29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još dvoje umrlih u OBŽ! Novih je 88 slučajeva! Postotak danas opet 29%

2 min read
...u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 303 uzorka od kojih je 88 bilo pozitivno na koronavirus.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 303 uzorka od kojih je 88 bilo pozitivno na koronavirus.

Postotak zaraženih među testiranima tako je i danas opet 29%. Jučer je bilo tek malo manje, 28,8%,

Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim osam na području Đakova, po pet Belog Manastira, Čepina i Erduta, po četiri na području Donjeg Miholjca i Našica, po tri na području Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke, po dvije na području Bilja, Čeminca, Darde, Punitovaca, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Gorjana, Petrijevaca, Podgorača, Semeljaca i Strizivojne.

Na bolničkom liječenju nalazi se 100 osoba oboljelih od COVID-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 77 i 86 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku). Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja bilježi se da je kao ulazni putnik u Hrvatsku na MCGP Erdut doputovao državljanin BiH te tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments