Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zatvara se prometovanje pojedinim ulicama u Tvrđi! Od 15. travnja!

2 min read
Promet pojedinim ulicama od 15. travnja neće biti dozvoljen, a o čemu je Grad Osijek izvijestio javnost priopćenjem...

Radovi u Tvrđi stigli su u tu fazu, ovaj trenutak iz naslova teksta, a kada je usljed radova potrebno određene ulice ‘zabrtviti’, a budući da će gdjegod iskopi biti dubine i od oko 5 metara. Promet pojedinim ulicama od 15. travnja neće biti dozvoljen, a o čemu je Grad Osijek izvijestio javnost priopćenjem…

– Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe. Obavještavamo građane da će se od 15. travnja 2021., zbog izvođenja spomenutih radova te osiguravanja sigurnosti i zaštite prolaznika, zatvoriti prometovanje u sljedećim ulicama:

  • Južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu
  • U istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva – od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva, te Firingerova – od Franjevačke do Kuhačeve ulice.
  • U sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića – od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, ulica Vjekoslava Klaića i ulica Tadije Smičiklasa – od spoja s ulicom Matije Petra Katančića do spoja s ulicom Vjekoslava Klaića.

Na gradilištu se odvijaju radovi dubokoga iskopa (preko 5 metara dubine) te postoji opasnost od pada u dubinu, stoga – u cilju zaštite sigurnosti ljudskih života – apeliramo na građane da:

  • povećaju oprez i u potpunosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju,
  • ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije,
  • ne ulaze u zonu gradilišta jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji!

Po uspostavi nove regulacije prometa, policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštivanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštivanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštivanje zabrane prometovanja motornih vozila – niže u priopćenju Grad Osijek, a uz poziv sugrađankama i sugrađanima da radije izbjegnu dolazak automobilima u Tvrđu…

– Pozivamo građane da, zbog prisustva brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi, u razdoblju trajanja radova – izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe napreduju prema zadanome dinamičkom planu izvođenja radova te će na spomenutim dionicama u cijelosti završiti do kraja 2021. godine. O narednim dionicama gradnje Grad Osijek pravodobno će izvijestiti javnost – zaključuju iz Grada.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Osijek.hr (screenshot)

Facebook Comments