20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krivotvorenim receptom podigao lijek iz ljekarne u Osijeku!

1 min read
Tek su kasnije djelatnici ljekarne 'bolje pogledali' recept i shvatili kako se radi o krivotvorini. Iako to policija nigdje ne navodi, taj počinitelj sigurno nije podizao antibiotik...

Iako danas postoje e-Recepti, Vaši izabrani liječnici isti samo ‘puste’ u ljekarnu, čini se ‘papir’ još zadržao gdjegod pa na prvu i ne posumnjaju u ljekarnama, kao što se dogodilo u veljači ove godine u Osijeku, javlja jutros priopćenjem policija. Tek su kasnije djelatnici ljekarne ‘bolje pogledali’ recept i shvatili kako se radi o krivotvorini. Iako to policija nigdje ne navodi, taj počinitelj sigurno nije podizao antibiotik, već je vjerojatnije da je po srijedi bilo nešto što ga čini ‘na društveno prihvatljiv način’ ovisnikom.

– Dana 21. veljače 2021. godine oko 14.00 sati u ljekarnu u Osijek došao je 42-godišnji državljanin Republike Hrvatske i uz predočenje recepta podigao lijek koji se izdaje isključivo na recept liječnika. Uvidom u predočeni recept djelatnici ljekarne su izrazili sumnju da se radi o ispravnom receptu za izdavanje lijekova o događaju su obavijestili policiju. Analizom dokumenta policija je utvrdila de se radi o krivotvorenom receptu za lijekove.  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu – javlja priopćenjem policija.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments