Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nacionalni stožer uveo maske na otvorenom u Osječko-baranjskoj županiji!

1 min read
Božinović potvrdio uvođenje mjera za Osječko-baranjsku županiju, a koje kažu da u određenim uvjetima maske na otvorenom postaju obvezne

Najavljeno – učinjeno! Na prijedlog, zahtjev Stožera CZ OBŽ, Nacionalni stožer je danas, odnosno načelnik istog i ministar policije Davor Božinović potvrdio uvođenje mjera za Osječko-baranjsku županiju, a koje kažu da u određenim uvjetima maske na otvorenom postaju obvezne u Osječko-baranjskoj županiji.

– Mjere koje su uvedene su, samo ću ih nabrojati, obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski, tamo gdje se očekuje veći protok ljudi, kao i zabrana posjeta u unutarnjim prostorima domova za starije i nemoćne osobe, osim u iznimnim situacijama, koje procjenjuje ravnatelj ili druga ovlaštena osoba – kazao je Božinović.

Podsjećamo, iz Stožera CZ OBŽ tu su mjeru zatražili prioritetno za tržnice, odnosno boravak ispred trgovačkih centara i vjerskih ustanova, a kada govorimo o maskama na otvorenom.

Od sutra…

Inače, čak 35% je danas zaraženih osoba među testiranima u Osječko-baranjskoj županiji. Testirana su 463 uzorka, a 163 ih je pozitivno. Tri osobe su i umrle u zadnja 24 sata, a u dobi od 56, 85 i 91-nu godinu. Novi slučajevi dolaze iz 62 naselja županije, iz Osijeka 61, 18 iz Đakova, 14 iz Našica… U bolnicama je sada 143-oje Covid-19 pacijenata, od kojih je 105 u KBC-u Osijek, a na respiratorima 28 osoba. U samoizolaciji je 1.572-oje. I dvije osobe su kršile samoizolaciju, na području Đakova.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments