28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

SDP u Osijeku radi kao sat! Ali, županijski…!? Grbin nakon izbora dolazi riješiti problem!

2 min read
Nakon što je SDP-u kao nepravovaljana odbijena lista za osječko-baranjskog župana, u petak se oglasio i predsjednik stranke Peđa Grbin, koji smatra kako je sad potpuno jasno da je odluka o raspuštanju organizacije u Osječko-baranjskoj županiji bila opravdana i nužna.

Valja razumjeti razliku između gradskog i županijskog SDP-a. Osječki radi kao sat, dobro uhodan stroj, ali županijska organizacija šepa. I u jednom trenutku valja ići na remont. Reklo bi se da je nezgodan, ali bolje prije nego kasnije… I šef stranke Peđa Grbin će rješavati problem nakon izbora.

Ne odnosi se to na gradsku organizaciju, ne odnosi se to na Kušeca, Piližotu… Gradonačelnički kandidat je u sedlu, kao i cijela gradska organizacija. Čekaju izborni dan.

Nakon što je SDP-u kao nepravovaljana odbijena lista za osječko-baranjskog župana, u petak se oglasio i predsjednik stranke Peđa Grbin, koji smatra kako je sad potpuno jasno da je odluka o raspuštanju organizacije u Osječko-baranjskoj županiji bila opravdana i nužna.

– Ovo je dokaz da je odluka o raspuštanju tijela županijske organizacije bila u potpunosti opravdana i nužna. Usprkos svim naporima u posljednjih nekoliko dana, nismo uspjeli kompenzirati činjenicu da se županijska organizacija nije adekvatno pripremila za ove lokalne izbore – rekao je Grbin i poručio kako je “potpuno jasno da nam nakon lokalnih izbora predstoji velik posao jačanja SDP-a u Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji.

Osječko-baranjsko izborno povjerenstvo objavilo je u petak da je odbilo kao nepravovaljanu listu kandidata SDP-a za župana jer nije imala dovoljan broj potpisa, od 3897 potpisa bilo je 878 nevjerodostojnih. Osječko-baranjski SDP, čiji je donedavni predsjednik Domagoj Hajduković u ponedjeljak podnio ostavku na tu dužnost, predao je listu za Županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije. Damir Tomić, kojeg je Glavni odbor imenovao za povjerenika stranke u Osječko-baranjskoj županiji, sinoć je Hini rekao kako je tu dužnost preuzeo samo dva dana prije predaje potpisa i da nedostaje 181 potpis za kandidaturu za župana.

(Hina)

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments