28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić danas predstavio program za lokalne izbore!

2 min read
Ako dobije povjerenje građana, Radić najavljuje kako će značajno ubrzati izdavanje građevinskih dozvola, koje se sada znaju čekati i po devet mjeseci, te osnivanje novih i proširivanje postojećih gospodarskih zona, sa subvencioniranim cijenama zemljišta, čime želi promovirati Osijek kao povoljno mjesto za ulaganje.

Kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika Ivan Radić predstavio je u utorak izborni program “Nova energija Osijeka”, istaknuvši da ima viziju Osijeka kao slavonske metropole, otvorenog prema novim investicijama, grada za sve generacije, bez podjela, koji brine o svakom čovjeku. Kako želi da Osijek bude otvoren prema novim investicijama, Radić je najavio da planira djelomično ili potpuno osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa poduzetnike koji će svojim investicijama otvarati nova radna mjesta.

Ako dobije povjerenje građana, Radić najavljuje kako će značajno ubrzati izdavanje građevinskih dozvola, koje se sada znaju čekati i po devet mjeseci, te osnivanje novih i proširivanje postojećih gospodarskih zona, sa subvencioniranim cijenama zemljišta, čime želi promovirati Osijek kao povoljno mjesto za ulaganje.

U socijalnom dijelu programa Radić navodi mjere poput unaprjeđivanja standarda ranog i predškolskog odgoja i naobrazbe, povećanja stipendija za učenike i studente te potpora za novorođenu djecu, besplatnog vrtića za treće dijete te stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Programom predviđa i povećanje kapaciteta domova za starije i nemoćne osobe, subvencioniranje smještaja u privatnim domovima, sufinanciranje toplog obroka umirovljenicima u riziku od siromaštva te jačanje infrastrukture za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da se na području Osijeka realiziraju brojni projekti, u nadležnosti Županije i Vlade RH, Radić ističe kako će se ti projekti nastaviti raditi sa sinergijskim učinkom, a da će gradska uprava, nakon 16. svibnja, tim projektima davati novi tempo, kako bi se osigurala brža dinamika radova.

(…)

(Hina)

Foto: Facecook (arhiva, ilustracija, screenshot)

Facebook Comments