Sri. lip 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iznenada umro Saša Anočić, hrvatski i osječki glumac i redatelj!

1 min read
...višestruko nagrađivani hrvatski i osječki kazališni glumac i redatelj Saša Anočić, iznenada je preminuo u 53. godini života.

‘Sin’ osječkog HNK-a, glumačke generacije Krešimira Mikića, Sandre Lončarić, Nele Kocsis, Hrvoja Barišića… višestruko nagrađivani hrvatski i osječki kazališni glumac i redatelj Saša Anočić, iznenada je preminuo u 53. godini života.

Saša je rođen ’68. godine u Osijeku, Akademiju je završio ’98. godine. Prvo radno mjesto bio mu je osječki HNK, nakon čega je novi izazov potražio u ZKM-u, da bi od ’03. godine radio u Kazalištu Trešnja. U Trešnji je bio ravnateljem, ostvario brojne uloge i režirao niz predstava. Za svoju predstavu “Kauboji”, postavljenu ’08. godine u Teatru Exit, dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za režiju, Plaketu Grada Zagreba, Vjesnikovu nagrada “Dubravko Dujšin”, Marul za najbolje redateljsko ostvarenje i brojne druge, navodi Dnevnik.hr.

Osim kćeri Mije, koju ima iz prvog braka, Saša je iza sebe ostavio troje djece koje je dobio u drugom braku, Izabelu, Rafaela i Angelu.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments