4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Festival cvijeća: Subota i nedjelja u cvjetnoj čaroliji i raskoši Parka kralja Stjepana Držislava!

2 min read
S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost realizacije Festivala cvijeća kao sajamskog događaja, Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka odlučili su se kroz Osječku cvjetnu priču i slogan „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“ zajedno s učenicima Glazbene škole Franje Kuhača, Obrtničke škole, Poljoprivredne i veterinarske škole, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističke škole na jedan vikend uljepšati Park kralja Stjepana Držislava.

Turistička zajednica Grada Osijeka, kao uostalom i druge institucije istog karaktera, već drugu godinu imaju teške okolnosti organizacija događanja na kja smo navikli i kojima se veselimo. Pa ipak, TZ Osijeka uspješno ‘brodi tim morem’ i nakon Adventa su našli načina i za organizaciju Festivala cvijeća.

Festival cvijeća u Osijeku, manifestacija je koju od 2017. godine organiziraju zajedno Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka. Manifestacija se tradicionalno odvija drugog vikenda u svibnju, kako bi se njome ujedno obilježio i majčin dan. S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost realizacije Festivala cvijeća kao sajamskog događaja, Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka odlučili su se kroz Osječku cvjetnu priču i slogan „Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet“ zajedno s učenicima Glazbene škole Franje Kuhača, Obrtničke škole, Poljoprivredne i veterinarske škole, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Ugostiteljsko-turističke škole na jedan vikend uljepšati Park kralja Stjepana Držislava.

– Tako će naši sugrađani i gosti moći, uz preporuku pridržavanja svih epidemioloških mjera, 08. i 09. svibnja prošetati parkom i fotografirati se na posebno uređenim foto  pointovima, zasladiti se cvjetnim kolačićem koji su pripremili učenici Ugostiteljsko-turističke škole, pogledati mini izložbu osječkih parkova u suradnji s Muzejom Slavonije, uživati u cvjetnim figurama udruge za promicanje kulture plesa Shine te uživati u  predivno uređenoj i osvijetljenoj fontani za čiji je aranžman zadužena aktualna prvakinja Republike Hrvatske u floristici gđa. Suzana Lonjak – javljaju iz TZ Osijek dodajući…

– Uspomene s prethodnih festivala cvijeća, te ostale zanimljive kadrove moći ćete pratiti na displayu koji će uz laganu glazbu upotpuniti cijelu atmosferu. U nadolazećem vikendu uživajte u cvijeću, okružite se najdražim primjercima i podučite svoje najmlađe važnosti povezivanja  s prirodom. „Čuvajte cvijet, uljepšajte svijet“.

Foto: Pixabay (ilustracija) & TZ Osijek

Facebook Comments