29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Šišljagić predstavio program: Gradnja dva nova mosta preko Drave

2 min read
Od strateških projekata istaknuo je izgradnju novog, suvremenog Doma za starije i nemoćne, hospicija i palijativne skrbi, izgradnju dva nova mosta preko Drave – cestovnog i pješačkog te poboljšanje gradskog prijevoza izgradnjom novih tramvajskih ruta i premještanjem remize.

Predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje i kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić, u nedjelju je na tiskovnoj konferenciji predstavio svoj program, a najavio je da će njegov prvi potez biti otvaranje Ureda za komunikaciju s građanima. Ured će biti otvoren svaki  dan i u njemu će se zaprimati prijedlozi, pritužbe i zahtjevi građana, a Gradska uprava dužna je u najviše dva tjedna odgovoriti na svaki upit, rekao je Šišljagić. Dodao je kako namjerava prekinuti višegodišnju praksu zanemarivanja građana i njihovih problema.

(…)

Posebnu pozornost, najavio je, će obratiti na starije sugrađane, civilne i ratne vojne invalide i najmlađe koji su budućnost grada, naglasivši da su te kategorije građana ujedno i najranjivije. Projekti koje će realizirati u prvoj godini mandata su smanjenje prireza, cijene gradskog prijevoza, odvoza komunalnog otpada, komunalnih naknada i doprinosa, spomeničke rente i ostalih nameta koje su u nadležnosti Gradske uprave. Kao kapitalne projekte najavio je izgradnju novih kapaciteta, obnovu i opremanje svih vrtića i jaslica, poludnevnih i dnevnih boravaka za umirovljenike, sanaciju odlagališta otpada Lončarica velika, obnovu i rekonstrukciju kupališta Copacabana, nastavak izgradnje stanova za mlade obitelji i socijalno ugrožene, te realizaciju projekta Muzej Domovinskog rata. (…) Od strateških projekata istaknuo je izgradnju novog, suvremenog Doma za starije i nemoćne, hospicija i palijativne skrbi, izgradnju dva nova mosta preko Drave – cestovnog i pješačkog te poboljšanje gradskog prijevoza izgradnjom novih tramvajskih ruta i premještanjem remize.

(…)

(Hina)

Facebook Comments