18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

25 novoizgrađenih gradskih stanova dobilo stanare: Uručeni im ključevi!

2 min read
Svoj krov nad glavom dobila je i mlada peteročlana obitelj Ivana Erdešija koja je na gradski stan čekala od 2015. godine, stoga nisu krili oduševljenje pri preuzimanju ključeva svoga novog doma na Jugu 2.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić uručio je utorak 11. svibnja ključeve i ugovore o najmu stanarima novoizgrađenih gradskih stanova u Opatijskoj ulici. Tako se Lista kandidata za davanje gradskih stanova u najam smanjila na 127 potrebitih obitelji i pojedinaca, no do kraja godine izgradit će se još 68 gradskih stanova u Tenji.

Zgrada u Opatijskoj sadrži 25 stanova, 10 garsonijera, te po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. Svakom stanaru osigurano je i pripadajuće parkirališno mjesto te je omogućen pristup osobama s invaliditetom. Valja istaknuti i kako se ova zgrada, vrijedna 10,5 milijuna kuna, svrstava u zgrade gotovo nulte energije, što stanarima jamči niske režijske troškove. Sagradila ju je osječka tvrtka Nucleus.

Gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je prije osam godina zatekao listu od 380 obitelji i pojedinaca koji čekaju gradski stan, a njegovog nasljednika dočekat će svega njih 60 koji trebaju pomoć Grada u stambenom zbrinjavanju.

– Danas dodjeljujemo 25 stanova, nakon što je prethodno u Umaškoj ulici napravljena zgrada sa 60 stanova. Novi stanovi izgledaju prekrasno, uređeni su tako da zadovoljavaju sve uvjete i siguran sam da će se naši stanari u njima osjećati ugodno. Treći objekt koji gradimo u Tenji imat će 68 stanova. Neke smo stanove u međuvremenu kupovali, neki su bivši najmoprimci napustili gradske stanove, i danas s ponosom mogu reći da odlazim u mirovinu ostavljajući listu od 60 zahtjeva za gradskim stanovima – kazao je gradonačelnik Vrkić,  te dodao kako će se ovih dana raspisati natječaj nakon kojega će se utvrditi nova lista.

– Volio bih vidjeti koji još grad vodi računa o socijalnoj situaciji kao što to čini Osijek. Ja možda jesam klimav, ali ova vlast nije, ona vodi računa o problemima i potrebama građana – zaključio je u svome stilu osječki gradonačelnik.

Svoj krov nad glavom dobila je i mlada peteročlana obitelj Ivana Erdešija koja je na gradski stan čekala od 2015. godine, stoga nisu krili oduševljenje pri preuzimanju ključeva svoga novog doma na Jugu 2.

– Za mene i moju obitelj ovo jako puno znači. Zahvalio bih gospodinu gradonačelniku i gospodinu Krešimiru Jakiću koji nas je upućivao u što i kako dalje, i cijelome timu koji je radio na ovom projektu. Kada smo saznali da ćemo dobiti stan, naručili smo nešto namještaja, tako da bismo već sljedeći tjedan mogli useliti – rekao je Erdeši.

Grad Osijek dosad je sudjelovao u izgradnji osam višestambenih zgrada, s ukupno 186 stambenih jedinica, a trenutačno u najmu ima 649 gradskih stanova. Do 2022. godine Grad će u gradnju stanova za potrebe stambenog zbrinjavanja građana utrošiti približno 34 milijuna kuna.

Tekst i foto: Osijek.hr

Facebook Comments