14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iz MUP-a javljaju da broj ulazak u Rh nije veći od prosjeka posljednja dva vikenda…

2 min read
Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom - veli MUP

S obzirom na interes medija po pitanju ulaska hrvatskih državljana u Republiku Hrvatsku prema kategoriji neodgodivog osobnog razloga, obavještavamo da je danas, 16. svibnja 2021. godine od ponoći pa do podne u RH po navedenoj osnovi ušlo 892 hrvatskih državljana, a što ne odudara od prosjeka ako uzmemo u obzir prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. – 724, 9.5. – 683 ulaska do podne) – javlja priopćenjem MUP i dodaje…
 
Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom.
 
S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećamo da su u skladu s ranije postojećom Odlukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi. Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.
 
Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.
 
Stoga je važno reći da se danas, na dan izbora, niti navedena Odluka niti postojeći režim prelazaka nisu promijenili.
 
Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Ažuriranu brojku ulazaka u RH dostavit ćemo vam večeras, nakon 20 sati zaključuju iz MUP-a.

Foto: HAK (screenshot)

Facebook Comments