14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danas počelo nasipavanje plaže na Kopiki: 10.000 ‘kubika’ pijeska i 30 metara plaže!

2 min read
Ivan Radić se zahvalio Hrvatskim vodama i direktoru Đurokoviću koji je prihvatio njegovu inicijativu da se uredi dravska obala plaže na Kopakabani, poentirajući kako je obećanje ispunjeno...

Radni strojevi na brodovima Hrvatskih voda počeli su danas s nasipavanjem pijeska i uređivanjem plaže na lijevoj obali Drave, na prostoru Kopike. Prijedlog je koncem prošle godine Hrvatskim vodama odnio Ivan Radić, a kao član Nacionalnog vijeća za vode. Jasno je bilo u tom trenutku kako će se Grad Osijek teško ‘othrvati’ cjenovnom jazu između prikupljenih sredstava za bazenski kompleks i onoga što za izvedbu prve faze rekonstrukcije traže eventualni izvođači. Radić se domislio barem ‘utješnoj nagradi’, a dok se do sredstava ne dođe za veći neimarski zahvat na bazenima. Početak radova, s njim, osobno su došli vidjeti direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević.

– Zauzimanjem Ivana Radića iskoordinirali smo radove Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i radove Hrvatskih voda. Riječ je o pijesku koji se treba ukloniti iz prostora plovnog puta da bi brodovi mogli ploviti do osječke luke. Ovdje postoji potreba da se osvježi i popravi stanje na kupalištu Kopakabane – rekao je Đuroković, stoji u priopćenju saborskog zastupnika, kao i to da će radovi trajati narednih mjesec dana, gdje će se na plažu nasipati 10.000 m3 pijeska, a koji će se rasporediti kako bi imali urednu plažu u dužini od 30-tak metara.

Ivan Radić se zahvalio Hrvatskim vodama i direktoru Đurokoviću koji je prihvatio njegovu inicijativu da se uredi dravska obala plaže na Kopakabani, poentirajući kako je obećanje ispunjeno…

– …a to je da će Osječani ove godine imati prelijepu dravsku obalu na Kopakabani nasutu pijeskom uz brojne popratne sadržaje. Kopakabana je jedan od bisera Grada Osijeka i kada preuzmemo odgovornost za vođenje Grada odmah krećemo u rješavanje problema bazena. Nakon idejnog rješenja zatražit ćemo suglasnot Hrvatskih voda da Grad Osijek preuzme upravljanje dravskom obalom i da s bazenima dobijemo cjeloviti projekt kompleksa Kopakabana – ustvrdio je Radić, zaključuje se u priopćenju.

Foto: Saborski zastupnik (priopćenje)

Facebook Comments