29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković donio ‘darove’! Stigli ugovori za podvožnjak na Čepinskoj i još 13 autobusa!

2 min read
- Potpisali smo veliki ugovor. I to je moj zadnji ugovor kao gradonačelnik. Ostavljam taj ugovor novom gradonačelniku - dometnuo je i Vrkić.

Premijer Vlade RH Andrej Plenković danas je u Osijeku. Predsjednik Vlade stigao je s kolegama i kolegicama, donio ‘darove’. S njim su danas stigli Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Uz premijera, stigla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a dočekali su ih župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić.

– Zahvaljujem ministru Butkoviću, Hrvatskim cestama… na važnom projektu, kako se ovdje kaže, na Čepinskoj cesti, što će riješiti ovaj prometni čep, a na jednoj od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj. Projekt je to vrijedan 93 milijuna kuna – kazao je Plenković, dodajući kako je saborski zastupnik Ivan Radić bio najvećim zagovornikom realizacije tog projekta.

– Prije 3 i pol godine je krenula inicijativa, tada je bio i sastanak s gospodinom Škorićem (Hrvatske ceste nap.a.), a gradonačelnik Vrkić nam je kazao kako postoji dokumentacija. A sada će novi gradonačelnik imati priliku potpisati ugovor s nekim izvođačem i krenuti – nadovezao se Anušić.

– Potpisali smo veliki ugovor. I to je moj zadnji ugovor kao gradonačelnik. Ostavljam taj ugovor novom gradonačelniku – dometnuo je i Vrkić.

Ugovor koji je također potpisan, onkraj nadvožnjaka, jest ugovor za autobuse za GPP. Uz već ‘dostavljenih’ 12, stići će i novih 13, čime će flota biti ukupno obnovljena s 25 autobusa.

Foto: OBŽ

Facebook Comments