Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek nabavlja tablete! Za nove vijećnike!? Sjednica u lipnju?

2 min read
Kako je novih gradskih vijećnika točno 31, ali i drugih sastavnica sjednica, kojima je tablet jednako potreban, sve su prilike da isti idu u ruke novog saziva. Napokon, ista je količina kupljena i '18. godine. Bilo je to tada to - 40 tableta Lenovo Yoga Tab 3.
proračun glasovanje gradsko vijeće

Grad Osijek je danas uputio Poziv za dostavom ponuda, a za nabavu tableta. Ponude očekuju do 7. lipnja, a s rokom dostave 14 dana od njihove narudžbenice, stoji u pozivu. Sugerira to brzo djelovanje, a ususret zacjelo novom sazivu Gradskog vijeća i njihovoj prvoj sjednici.

Iz troškovnika je razvidno da Grad naručuje 40 komada, vrlo jasno specificirano – Tablet LENOVO Yoga Smart Tab ZA3V0038BG, 10.1″, 4GB, 64GB, Android 9, crni.

Kako je novih gradskih vijećnika točno 31, ali i drugih sastavnica sjednica, kojima je tablet jednako potreban, sve su prilike da isti idu u ruke novog saziva. Napokon, ista je količina kupljena i ’18. godine. Bilo je to tada to – 40 tableta Lenovo Yoga Tab 3.

Inače, otkako osječki gradski vijećnici koriste tablete, sačuvana je ‘manja šuma’. Naime, za 31 vijećnika je potpuno ‘ukinut papir’, a koji je, po sjednici, stajao oko 22.000 kuna. Jer, pojedini dijelovi sadržaja dnevnog reda su nekada i u desetak i više stranica, a točaka može biti i bude dvoznamenkasti broj. Sve to ‘puta 31’.

Tableti su ’18. godine stajali oko 70.000 kuna, a trošak sjednica na godišnjoj razini, s papirom, za njih načelno 8, bio je i do 176.000 kuna. Stoga je ušteda jasna kao dan, već u prvoj godini upotrebe, a ne kroz cijeli 4-godišnji mandat.

U 4 godine ušteda je nemjerljiva. A praksa je uvedena ’18. godine, čak i uz malu edukaciju vijećnika, kojima je upotreba bila eventualno nepoznanica.

A drugi ‘par rukava’ je datum isporuke, jer otkriva i moguću sjednicu Gradskog vijeća. Ako do 7. ponude stignu i odmah ode narudžbenica, tableti bi mogli stići oko 21. lipnja.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments