16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sastanak Radića s pročelnicima i direktorima u ponedjeljak!? Tko neće ‘letjeti’?

2 min read
Ivan Radić je već rekao da neće 'letjeti' nitko s dobrim rezultatima, a višekratno je u pozitivnom kontekstu spomenuo pročelnika Upravnog odjela za financije i nabavu Grada Osijeka Davida Krmpotića. Čini se da je on apsolutno siguran 'u sedlu' i da će nastaviti raditi na istom mjestu.

Odmora nema! Navodno se kreće već u ponedjeljak s prvim sastancima u Kuhačevoj 9. Saznat ćemo ponajviše nakon primopredaje vlasti, ali sve su prilike da će se prvi sastanci odigrati već 7. lipnja.

Novi gradonačelnik Osijeka, HDZ-ovac Ivan Radić, Kuhačevu 9 preuzima u petak u 11 sati. Primopredaju vlasti provesti će on i prethodnik Ivan Vrkić. Očekuju se, svakako, novi zamjenici Dragan Vulin i Jasenka Crnković, ali još se ne zna tko će od starih dogradonačelnika biti nazočan primopredaji. No, ono što slijedi kao jedan od prvih koraka iza toga je sastanak novog gradonačelnika sa svojim ‘ministrima’, odnosno pročelnicima, ali i direktorima gradskih poduzeća. To je Radić najavio u nekoliko upita novinara. A kada će se to točno dogoditi?

Neslužbeno doznajemo kako je taj ‘meeting’ već planiran za ponedjeljak, 7. lipnja. Postoji verzija prema kojoj će sastanak sazvati Radić u petak, ali i verzija po kojoj će pozive poslati, ili već je, aktualni gradonačelnik, do primopredaje, Ivan Vrkić.

Sastanak, doznaje se, neće biti ‘sječa’, već se očekuje da svatko od pročelnika i direktora izvijesti o projektima, planovima, eventualnim kašnjenjima u provedbi, razlozima…, dočim će gradska poduzeća detaljnije izvijestiti o svom financijskom stanju, ali u razumnom razdoblju, navodno ne već u ponedjeljak.

Ivan Radić je već rekao da neće ‘letjeti’ nitko s dobrim rezultatima, a višekratno je u pozitivnom kontekstu spomenuo pročelnika Upravnog odjela za financije i nabavu Grada Osijeka Davida Krmpotića. Čini se da je on apsolutno siguran ‘u sedlu’ i da će nastaviti raditi na istom mjestu.

Što se poduzeća tiče, financijskim rezultatima ne raspolažemo, ali pojedina poduzeća su ovisila o subvencijama, pojedina trpjela u ‘korona-krizi’… Osječki sajam, primjerice, nije mogao održavati sajmove, Športski objekti nisu iznamljivali dvorane… A Ukop je, i bez ‘korona-krize’ realizirao brojne projekte, posluje stabilno…

– Stranačka iskaznica neće biti faktor. Samo rezultati – kazao je Radić, malo nakon proglašenja pobjede.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments