19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sajam antikviteta kod Školjke bio je pun pogodak! Stiže i ugostiteljska ponuda?

2 min read
Neslužbeno smo doznali kako se planira odskora ondje uvesti i manja ugostiteljska ponuda. Vukašinović na tu temu nije htio odveć govoriti, no dodaje da plan postoji i da bi se mogao realizirati, možda i do sljedeće subote u srpnju.

Prve subote ovog mjeseca i popuštanjem epidemioloških mjera vratio se Sajam antikviteta! Vratio se ‘na velika vrata’. S jednom razlikom – nije bio u Tvrđi, a usljed rekonstrukcije i radova. No, taj se trenutak pokazao upravo magičnim i nevjerojatnim ‘plusem’ osvježenja višegodišnje tradicije održavanja ovog sajma. Osim što su se izlagači ‘borili za mjesto’, sajam je tijekom prijepodneva posjetilo više tisuća Osječanki i Osječana. A sve to vodi i mogućnosti da do neke sljedeće subote ondje osvane i manja ugositeljska ponuda, makar su i u ovim uvjetima lokali u Tvrđi bili dubkom puni.

– Fenomenalne su reakcije. Izlagači oduševljeni, kupci oduševljeni… S novom lokacijom se pogodilo nevjerojatno dobro. Sukladno epidemiološkim mjerama bilo je oko 100 izlagača, ali kako se iste budu popuštale, širiti ćemo sajam u ‘krakove’ parka, odnosno prihvaćati i veći broj izlagača. Da, nameće se kao jasan odgovor na eventualno sljedeće pitanje, sajam ostaje kod Školjke – kazao je telefonski za OsijekExpress.com direktor Osječkog sajma, organizator Sajma antikviteta Alen Vukašinović.

– Nije bilo sjedenja i zadržavanja u toj mjeri kao u Tvrđi. Ljudi se šetali, razgledavali, sajam se baš događao. Lokacija je sve oduševila, ali lokali u Tvrđi nisu ostali ‘oštećeni’, jer sve su informacije dolazile k nama kako je ondje puno ljudi. Izuzetno su svi veseli tom cirkulacijom ljudi, a koja se dogodila kod Školjke – nastavio je Vukašinović.

Neslužbeno smo doznali kako se planira odskora ondje uvesti i manja ugostiteljska ponuda. Vukašinović na tu temu nije htio odveć govoriti, no dodaje da plan postoji i da bi se mogao realizirati, možda i do sljedeće subote u srpnju. Ponuda ne bi bila ‘u ime i za račun’ sajma, jer ionako Osječki sajam ovdje nema odveć prihoda. Grad Osijek subvencionira događanje, no Osječki sajam benefite pronalazi u svemu drugom.

– Nas raduje organizacijski aspekt. Mi podižemo sebi vidljivost, malim prodavačima, jednako kao i velikim na našim velikim sajmovima na Pampasu. Mi smo platforma za izlagače, a kada se oni vesele i kada su povratne informacije sjajne, nama dan ne može biti bolji – dometnuo je Vukašinović.

Za sljedeći, srpanjski sajam, puno je zainteresiranih izlagača. Popuste li se još malo mjere i dozvoli veći broj istih, Sajam antikviteta bi mogao biti, kako se u nas voli reći – povijesni!

Foto: Facebook, Davor Brmež (ilustracija)

Facebook Comments