28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek prvi puta u povijesti na Euru ima igrača utakmice! I to protiv Francuske!

1 min read
Razumije se, na Euru ili Mundijalu bili su Vranješ, Babić, Šuker, Vlaović... i brojni drugi, ali nisu tada bili igrači Osijeka, već drugih sredina.

László Kleinheisler je ‘star of the match’, igrač utakmice na Euru između Mađarske i Francuske. Na stadionu Ferenca Puskasa, iz srednjeg reda, s brojem 15, u najboljeg pojedinca mađarskog remija s favoriziranim Francuzima prometnuo se igrač NK Osijek. Nikada do sada Osijek nije imao igrača utakmice na ovakvoj europskoj, globalnoj sceni.

Štoviše, jako je malo Osijek igrača imao do sada u reprezentativnim redovima, a na završnom turniru su tek Mile Škorić i László Kleinheisler danas, dočim su se prije na završnim turnirima pojavili, ali praktički u trenutku na odlasku iz Osijeka, Igor Pamić i Petar Krpan.

Razumije se, na Euru ili Mundijalu bili su Vranješ, Babić, Šuker, Vlaović… i brojni drugi, ali nisu tada bili igrači Osijeka, već drugih sredina.

Reprezentativni dres su oblačili, razumije se, brojni igrači Osijeka. Posebno otkako Osijek funkcionira kao solventna kompanija i kupuje igrače u inozemstvu.

Za mlađe selekcije je dugi niz igrača Osijeka u reprezentacijama, svakako u U-21, a gdje je bilo i na završnim turnirima naših igrača.

Pa ipak, na seniorskoj smotri, Osijek je danas dobio prvog ikada igrača utakmice na Euru.

O.K., nije se ni birao igrač utakmice prije, ali ni po novinskim člancima nših među najboljima nije bilo.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments