28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iz KC-a o osječkim koncertima Gibonnija, Urbana… – Usijane su telefonske linije!

2 min read
Želi li organizator na događaju ili koncetru imati više od 100 osoba, pred njim je primjena Covid zelenih digitalnih potvrda.

Okupljanja su od danas dozvoljena za samo 100 osoba. Može više ako je ‘sjedaljka’. I zato OLJK neće imati problema. Ali ‘Koncerti u Osijeku…!? Želi li organizator na događaju ili koncetru imati više od 100 osoba, pred njim je primjena Covid zelenih digitalnih potvrda. Reperkusije primjene ovog pravila na već pripremljene koncerte su devastirajuće. Jer, teško je zamisliti na Urbanovom koncertu 100 osoba, sjedenje ili hrpu mladih s potvrdama. Sve su pretpostavke da bi primjenom tih pravila ti koncerti izgubili i do 80% publike, govori nam u telefonskom razgovoru Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra u Osijeku i dodaje kako su trenutno usijane telefonske linije u Hrvatskoj, a kako bi promotori odgodili primjenu na već organizirane koncerte…

– Trenutno su usijane linije, a na pokušajima da se sazna što i kako. To nije naš lokalni problem, to je sada problem cijele Hrvatske i svih promotora, izvođača… – počeo je Majić.

– Svi su ti koncerti organizirani u dobroj vjeri i usmenim pretpostavkama daljnjeg popuštanja epidemioloških mjera. Jedan je prijedlog i da se održavaju samo za sjedeću publiku!? Promotori sada razgovaraju s ministarstvima i traže tolerancije za prijelazno razdoblje – niže Majić.

U Osijeku se to tiče koncerta Gibonnija, Urbana… Brkovi će danas proći kako je bilo s Hladnim pivom, Goranom Bareom…

Traži se predsrastičan zaokret, prenaglo. Promotori gube 80% publike s naglim prihvaćanjem ‘covid putovnica’. Vidjet ćemo, čekamo – zaključio je Majić.

Čim saznamo više, javimo…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments