15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Post’ osječkog znanstvenika Lauca: Treba odmah zabraniti kupanje. Opasnije je od korone…

2 min read
Razumije se kako je osječki znanstvenik na ilustrativan način, s ponešto, zacijelo, 'crnog humora' htio ukazati na ono što otprije govori, jenjavanje epidemije i sezonalnost virusa, no nije svim njegovim pratiteljima i prijateljima 'sjela' objava.

– Više ljudi se danas utopilo, no što je umrlo od i sa koronom u zadnja dva dana. Treba odmah zabraniti kupanje. Opasnije je od korone… – napisao je na Facebook-u osječki znanstvenik Gordan Lauc, član Vladinog Znanstvenog savjeta za borbu protiv koronavirusa, molekularni biolog…

Razumije se kako je osječki znanstvenik, vjerojatno, na ilustrativan način, s ponešto, zacijelo, ‘crnog humora’ htio ukazati na ono što otprije govori, jenjavanje epidemije i sezonalnost virusa, no nije svim njegovim pratiteljima i prijateljima ‘sjela’ objava.

– Gordan Lauc koja je poanta ovog posta Vas kao znanstvenika? – pitao je jedan od čitatelja, drugi nastavio… – Gordan Lauc, svojevoljno se strmoglavljuješ na neke niske razine. Ne mogu vjerovati da nisi toga svjestan – napisao je drugi, dočim je jedan od odgovora bio posebno grub – Uvijek sam se pitao koliki imbecil moraš biti da uspoređuješ nesretne slučajne događaje sa zaraznom bolesti. Danas sam dobio odogovor – napisao je još jedan čitatelj.

Bilo je potom i onih koji su nastavili Laucov ‘smjer’, na svoj način…

– Čini mi se da je i utapljanje sezonalnog karaktera – bio je jedan od odgovora, drugi također ‘domišlat’… – Misli na druge, plivaj s kolutom! – pisao/la je sljedeći… – Jao, crni humor, ali ne mogu si pomoći… – nizali su se odgovori… – Pitanje je samo koliko se njih utopilo a da je znalo plivati u odnosu na one koji ne znaju plivati. I ovi koji su se utopili, koje kormobiditete su imali. I jesu li umrli od utapanja ili s utapljanjem – nastavljala se niska.

A bilo je i onih koji su očekivali kako će novine i portali prenijeti ‘post’…

– Sad predosjećam napade dnovinara za izrugivanje utopljenicima… – zaključio je čitatelj.

Objava je skupila 612 reakcija do prije nekoliko minuta, podijeljena je 28 puta. Reklo bi se da ljudima ‘štima’ iz ove objave ‘malo duha’!?!?

Foto: Youtube (screenshot) & Facebook (screenshot)

Facebook Comments