Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još jedna ‘romansa’ ili altruizam? ‘Sirijac’ 58-godišnjakinji internetom ‘izmuzao’ desetke tisuća…

1 min read
Tako je i opet stradala jedna hrvatska državljanka - javlja jutros priopćenjem Policijska uprava osječko-baranjska.

Ovo više nije rijetkost. I baš zato iznova čudi. Prevaranti putem interneta redovito uspjevaju naći žrtve, zacijelo ‘igrajući na kartu’ emocije, bilo ljubavi ili traženja pomoći. Tako je i opet stradala jedna hrvatska državljanka – javlja jutros priopćenjem Policijska uprava osječko-baranjska.

– U periodu od ožujka do svibnja ove godine, 58–godišnja hrvatska državljanka je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja se predstavila da je iz Sirije. U komunikaciji s 58-godišnjakinjom, nepoznati počinitelj je tražio da mu na račun poslodavca uplati novac kako bi mogao doći u Hrvatsku, a što je 58-godišnjakinja i učinila te u više navrata uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna – javlja policija i zaključuje…

– Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i nastavljamo traganjem za nepoznatim počiniteljem – zaključuju.

– Kako ne biste postali žrtva prevaranta, savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i  neuobičajene zahtjeve za novčane uplate.  Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu… – savjetuje među ostalim policija.

Foto: Pixabay & Pexels (ilustracija)

Facebook Comments