Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanin Miroslav Škoro podnio ostavku na mjesto predsjednika DP-a!

2 min read
- Iako se ovim putem, iz posve osobnih razloga, odričem prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa. Vrijedilo je! - zaključio je Škoro.

– Poštovani, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, sa sjedištem u Zagrebu, kao i na sve ostale dužnosti u stranci, s danom 20. srpnja 2021. godine – započeo je svoj ‘post’ na Facebook-u, odnosno priopćenje Osječanin Miroslav Škoro, donedavni kandidat za predsjednika države, gradonačelnika Zagreba…

– Ostavku podnosim jer smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom. Ponosan sam što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje. Bila mi je iznimna čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godine dana od osnutka naše stranke, zajedničkim smo naporima ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj. To, kao i beskompromisno političko zalaganje za ključne nacionalne interese i slobode svakog našeg državljana – nitko nam ne može osporiti – nizao je Škoro u svojoj objavi, da bi potom iskazao namjeru ostanka u stranci, ali bez visoke funkcije…

– Iako se ovim putem, iz posve osobnih razloga, odričem prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa. Vrijedilo je! – zaključio je Škoro.

U manje od dvije godine Škoro se od glazbenika i poduzetnika, ranije ponešto politički aktivne osobe, prometnuo u gotovo treću političku opciju u državi, no svaki izbori su mu, doima se, izmicali ‘za dlaku’. Izgubio je u predsjedničkoj utrci još u prvom krugu, najaveljeno osvajanje većine u Saboru kasnije nije ostvario, a u utrci za zagrebačkog gradonačelnika izgubio je u drugom krugu.

Foto: Youtube, Facebook (screenshot)

Facebook Comments