Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku otvoren Medicinski centar Mursa d.o.o.

2 min read

U Ulici Cara Hadrijana 10 e u Osijek danas je svečano otvoren Medicinski centara Mursa d.o.o. – priopćenjem javlja danas Grad Osijek i nastavlja…

Riječ je o zdravstvenoj ustanovi koja će uz pomoć najsuvremenije dijagnostike pružati skrb iz područja interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, dermatologije i venerologije, psihijatrije te dentalne medicine. Ove usluge pružat će iskusni liječnici koji su ujedno i sveučilišni profesori.

Uz domaćina prof. dr. sc. Aleksandara Včeva otvorenju su nazočili doc. dr. sc. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

“Medicinski centar Mursa u vlasništvu je Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koji je ove godine ostvario dobru suradnju s Caritasom Đakovačko – osječke nadbiskupije. To je suradnja koju su ocijenili da je rijetkost na tržištu a radi se o tome da kroz ovaj Medicinski centar pružamo zdravstvene usluge potrebitima, neosiguranim osobama i to posebno u području dentalne medicine tako da sve osobe, koje su u Caritasu, dolaze ovdje te ih naši liječnici zbrinjavaju bez ikakve naknade, rekao je dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo“, Aleksandar Včev.

Važnost novootvorenog Medicinskog centra prepoznaje i Grad Osijek.

„Za grad Osijek je otvorenje Medicinskog centra izuzetno važno zbog dodatne usluge koju će pružati svim našim građanima, a posebno zbog poticanja izvrsnosti, kako u pružanju liječničke skrbi, tako i u obuci mladih studenata“, naglasila je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić pohvalio je napore Fakulteta pri otvaranju Medicinskog centra i formiranju liječničkog tima. „Imao sam priliku, kao ravnatelj DZ OBŽ-a, surađivati s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo i znam da provode izuzetno uspješne projekte. Otvorenje Medicinskog centra Mursa d.o.o. vrlo je važno zbog još dostupnije zdravstvene zaštite, a veseli nas da je okupljeni medicinski tim koji će na raspolaganju imati vrhunsku opremu, iznimno cijenjen i stručan, kazao je Lukić – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Grad Osijek

Facebook Comments