Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mario Turalija, novi direktor Unikoma: Za bolje usluge ćemo aplicirati za EU novac!

2 min read
Turalijin CV ostavlja dojam kako više on može pomoći Unikomu i novom gradonačelniku Ivanu Radiću, no što Unikom može biti izazov u njegovoj karijeri, no Turalija takvu pretpostavku odbacuje...

U ponedjeljak ujutro Mario Turalija će preuzeti dužnost direktora Unikoma. Primopredaju će obaviti s dosadašnjim direktorom Davorom Vićem. Viću je istekao ugovor. Turalija dolazi s pozicije zamjenika predsjednika uprave HAMAG BICRO-a, a gdje je ravnao provedbom projekata EU, financijama, kontrolom kvalitete, strategijom. Bio je predsjednikom uprave daruvarske pivovare, član uprave i generalni direktor Hotela Vukovar, znanje i iskustvo brusio i u bankarskom sektoru. Na čelno mjesto u Unikomu izbarao ga je novoimenovani Nadzorni odbor tvrtke.

– Više će biti naglasaka. Svakako podizanje kvalitete usluga, nastavak dobrih projekata, ‘upgrade’ projekata koji nisu zadovoljavajući, a sve to na način da idejama i provedbom ne opteretimo gradski proračun i budžete građana, već suprotno, da ih rasteretimo, a crpeći sredstva EU, apliciranjem na fondove. Tu se, usuđujem reći, imam priličnog znanja i iskustva – počeo je u razgovoru za OsijekExpress.com novi direktor Unikoma Mario Turalija.

Turalijin CV ostavlja dojam kako više on može pomoći Unikomu i novom gradonačelniku Ivanu Radiću, no što Unikom može biti izazov u njegovoj karijeri, no Turalija takvu pretpostavku odbacuje…

– Vodio sam projekte, timove, poduzeća… od 100, 150, 200… ljudi. Naravno da će Unikom biti i jest izazov, a da ne govorim o želji podizanja razine usluga. Dosta sam se naslušao i naprimao poruka o gdjegod slabije očišćenim, pokošenim… ulicama. Želim čist i zelen grad, što Unikomova svrha i jest. Nastaviti ćemo podizati ovu visoku razinu razdvajanja otpada, a i Zoološki vrt, koji je u lošem stanju, mora blistati. Dakle, izazova apsolutno ima, a želje sugrađana i mene su iste – nastavio je Turalija.

S ‘novim trenerom’ u klubove dolaze ‘novi igrači’, neki stari završe ‘na transfer listi’…

– Ne. Nipošto. Nama i meni su ljudi važni. Nitko se ne mora pitati za svoje radno mjesto tko pošteno radi svoj posao – zaključio je novi direktor osječkog komunalnog poduzeća.

Turalija je prvi novi direktor jednog gradskog poduzeća od lokalnih izbora na ovamo. Sljedeći izbor direktora slijedi u Zavodu za stanovanje, a gdje je mandat istekao Bojanu Bodražiću.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments