29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ivan Radić među najtraženijima u državi: Svi žele vidjeti osječkog gradonačelnika!

2 min read
Osim što je brzo podigao zanimanje za sebe ispunjavanjem prvi predizbornih obećanja, osim što je saborski zastupnik i sada osječki gradonačelnik, zanimanje za ovog mladog političara sasvim sigurno je djelomično motivirano i zanimanjem za odnedavna vrlo medijski zastupljenu osobu.

Zaprašivanje komaraca već praktički s prvim danom mandata u Kuhačevoj 9, kasnija bespoštedna danonoćna borba s tim ‘osječkim močvarnim zvijerima’, napokon i lobiranje za Vladinu ‘financijsku injekciju’ od 3.000.000 kuna za ‘istrebljenje’ komaraca ove godine, potom dovršena pješčana plaža na Kopiki, a uz potpuno novi set plažnih sadržaja, uz najzad popravljene tuševe – najbrže su ikada ostvarena najmanje dva predizborna obećanja novog osječkog gradonačelnika, a usljed čega se Ivan Radić definirao i jednog od najtraženijih političara u Hrvatskoj. Internetska stranica Ivana Radića druga je najposjećenija među političarima u zemlji, samo malo ispod Sandre Benčić, jer – svi žele vidjeti novog osječkog gradonačelnika!

U Hrvatskoj se trenutno vrlo često isptivanja javnog mnijenja provode telefonski, javnost pita za najpopularnijeg političara, no ‘stvari se sele online’ i bit će vrlo zanimljivo jednog dana promatrati i analizirati te podatke – koliko se ‘googla’ kojeg među njima i koliko je zaista, kada se uključi čitava ‘internet generacija’, određena politička osoba – popularna!?

Osim što je brzo podigao zanimanje za sebe ispunjavanjem prvi predizbornih obećanja, osim što je saborski zastupnik i sada osječki gradonačelnik, zanimanje za ovog mladog političara sasvim sigurno je djelomično motivirano i zanimanjem za odnedavna vrlo medijski zastupljenu osobu. Bio je izrazito prisutan u televizijskim debatama, novinskim člancima…, a napokon, dok nije ‘uplovio u bračnu luku’ Radić je figurirao i za ‘najpoželjnijeg neženju’. Da se ne lažemo, Radić je i mlad i zgodan. A to političari često nisu.

Stranicu saborske zastupnice Sandre Benčić iz opcije Možemo posjetilo je u proljetnom zasjedanju Sabora 5.660 osoba, a Radić je odmah sljedeći s 3.983 posjete. ‘Debelo’ iza njega je Miro Bulj iz Mosta, s 1.317, a kojeg ima posvuda u nacionalnim medijima. Radić je ‘za sobom ostavio’ i Grmoju i brojne druge. I to su nacionalni podaci, to su pretrage i pregledi iz cijele Hrvatske, a ne samo Osijeka i Slavonije.

Kada je riječ o našem portalu, stranici OsijekExpress.com, Radić je među prvih 5 najčešćih pojmova putem kojih su posjetitelji stigli na portal, ‘googlajući’ osječkog gradonačelnika. Najveća posjeta brojnih portala dolazi s društvenih mreža, no kada su posjetitelji dolazili putem tražilice, bili su to pojmovi – koronavirus, auto pijaca, cijepljenje, Ivan Radić…

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments