16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kuhačeva 9 uskoro dobiva 4 nova pročelnika/ce Upravnih tijela!

2 min read
Natječaj je, razumije se, pojasnio i zadatke koje svaki od pročelnika ima za obavljati u opisu svog posla, ali sadržava i podatke o plaći. A to je uvijek jako zanimljiv 'pogled u tuđi džep'.

Natječaj je objavljen! Kao i plaće! Traže se 4 nova pročelnika/ce Upravnih odjela Grada Osijeka! Grad Osijek objavio je 23. srpnja Javni natječaj za imenovanje pročelnika upravnih tijela Grada Osijeka, a traže se ‘4 komada’, odnosno – pročelnik/ca Ureda gradonačelnika, Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, Upravnog odjela za gospodarstvo i Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose.

Podjsećamo, pročelnici su, najlakše pojašnjeno, gradonačelnikovi ‘ministri’. I s novim gradonačelnikom postojeći su svoje mandate dali na raspolaganje. Raspisan je natječaj za ova 4 od ukupno 12 Ureda, Odjela i službi. U ovom trenutku Ivan Karalić je v.d. pročelnika Ureda gradonačelnika, Sanda Paušld v.d. Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose, Siniša Gregoran v.d. Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, dočim Upravni odjel za gospodarstvo nije ni imao pročelnika. Svi ostali raniji pročelnici vode se na službenim mrežnim stranicama kao važeći, a što je na tragu ranijeg obećanja gradonačelnika Ivana Radića kako neće biti ‘sječe’, niti će nužno svi pročelnici biti promijenjeni. Dakako, nema potvrde da je to konačan raspored ‘gradskih ministara’, a nakon što spomenuti Odjeli dobiju svoje, kao što je natječaj bio otvoren i nitko od v.d.-ova ‘pretplaćen’ na to mjesto. Naime, Javni natječaj traje/ao je 8 dana od objave u Narodnim novinama, a novi će pročelnici/ce biti imenovani po završetku svih zakonskih rokova.

Natječaj je, razumije se, pojasnio i zadatke koje svaki od pročelnika ima za obavljati u opisu svog posla, ali sadržava i podatke o plaći. A to je uvijek jako zanimljiv ‘pogled u tuđi džep’. Tako se za svako od navedenih pročelničkih kaže ovako – Plaća za navedeno radno mjesto utvrđuje se umnoškom koeficijenta složenosti poslova koji za ovo radno mjesto iznosi 4,08 i osnovice koja iznosi 4.410,46 kn, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

Također, provjera znanja obavlja se pisanim testiranjem. Poznavanje rada na računalu (MS Office paket) utvrđeno je također pisanim testiranjem. Postoji i niz pravnih izvora iz kojih je kandidatima valjalo učiti. Svaki je imao natječajem predviđenu svoju ‘hrpu’ Zakona. Ndalje, Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti – navodi se u natječaju, kao i niz drugih uvjeta. Uz akademsko obrazovanje adekvatne struke, traži se i po najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Sluba će se zasnovati, kada za to dođe trenutak, na probni rad od tri mjeseca.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments