15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras u 19 Osijek igra prvu utakmicu protiv CSKA u Sofiji! Evo tko prenosi na TV-u…

3 min read
Momčad NK Osijek će večeras u 19 sati početi prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Konferencije lige protiv bugarske momčadi CSKA iz Sfije, na stadionu Vasil Levski.

U bugarskoj Sofiji u ovom trenutku su 34 stupnja, piše AccuWeather, ali istovremeno javljajući i ‘narančasti alarm’ za dana. ‘Alarm’ se odnosi na vjetar i visoke temperature. U ovom trenutku puše istočni i jugostični vjetar brzinom od 20 km/h, a prema ‘alarmu’ može doseći i 39 km/h. Vjeruje se da bi temperatura mogla ići do 35 stupnjeva, ali oborine se ne očekuju.

– Samo je pedesetak minuta ugodno leta bilo potrebno osječkoj nogometnoj ekspediciji do slijetanja u zračnu luku u Sofiji. U zrakoplovu Fokker 100 aviokompanije TradeAir, s kojim smo letjelli i u Szczecin, našlo se 55 putnika… Po slijetanju u bugarsku metropolu, gdje je sat više u odnosu na Hrvatsku, dočekala nas je temperatura iznad 30 stupnjeva, no to nas baš i nije moglo iznenaditi… – izvijestili su jučer iz NK Osijek.

Momčad NK Osijek će večeras u 19 sati početi prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Konferencije lige protiv bugarske momčadi CSKA iz Sfije, na stadionu Vasil Levski. Izravan televizijski prijenos utakmice počinje u 18:55 na HNTV-u, poslije kojeg će odmah početi i prijenos susreta škotskog Hiberniana iz Edinburgha i momčadi Rijeke.

Vedran Jugović je i prije dvije godine igrao za Osijek u Sofiji. Imao je peh, pa se u tom nastupu koji je završio rezultatom 1:0 ozlijedio na terenu. Sada se nada da će sve biti drugačije i sretnije, kako za njega tako i za Bijelo-plave – javlja NK Osijek i prenosi njegove impresije ususret utakmici…

– Klubovi su tada bili u drugačijem momentumu, ovo je sada neka druga priča. Dolazimo u puno boljem stanju što pokazuju i naši rezultati. Sigurno ništa neće biti riješeno nakon prve utakmice, ali nam je namjera što više si olakšati posao za uzvrat u Osijeku. Sportski respekt je dobrodošao, ali s druge strane i ta naša samouvjerenost i naboj uoči utakmice da ćemo dati sve od sebe i doći do cilja moraju uvijek biti prisutni. Mislim da smo pokazali da smo ozbiljna natjecateljska momčad koja igra na rezultat i da nikome nije lagano s nama – kazao je Jugović.

Jedan je bugarski novinar pitao osječkog šefa struke Nenada Bjelicu na konferenciji za novinstvo je li upoznat sa situacijom u CSKA-u koji je promijenio kompletni sportski menadžment, a ne samo trenera…

– Oni su povijesno najveći bugarski klub što se tiče trofeja. Doduše, Ludogorets zadnjih godina vlada bugarskim nogometom, međutim, CSKA ima veliku tradiciju. Sigurno da ih jedan ovakav događaj neće poljuljati – kazao je Bjelica i dometnuo…

– Turitsov i Antov su standardni, ima ih još nekolicina koji su također bugarski reprezentativci, a ostalo su stranci. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, ali u svakom slučaju su kvalitetna momčad s vrlo dobrim pojedincima. Oni dosta mijenjaju što se tiče sustava, a mi ćemo biti spremni za svaku njihovu opciju. No, očekujemo ih u njihovom klasičnom 4-3-3 rasporedu – zaključio je osječki šef struke.

Foto: Pixabay (ilustracija) & NK Osijek (screenshot)

Facebook Comments