29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek zapošljava 5 komunalnih redara! Je li odzvonilo psećem izmetu, vandalima na Kopiki…?

2 min read
Čini se kako će se možda postrožiti primjena Komunalnog reda Osijeka... Je li odzvonilo psećem izmetu, vandalima na Kopiki...?

Grad Osijek je prije dva dana objavio Javni natječaj za prijam u službu u upravna tijela Grada Osijeka. Razumije se, objavljen je i u Narodnim novinama, istog dana. A zanimljivo je to da se traže komunalni redari. Čini se kako će se možda postrožiti primjena Komunalnog reda Osijeka… Je li odzvonilo psećem izmetu, vandalima na Kopiki…?

Pod rednim brojem 5 traže se, dakle, komunalni redari, 5 izvršitelja/ica na neodređeno vrijeme, formalno nazvanih Referent 2. – Komunalni redar u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, Odsjek komunalnog redarstva.

– Komunalni redari vrše stalnu kontrolu nad provedbom odredbi Odluke o komunalnom redu i drugih odluka i pravilnika donesenih na temelju Zakona o komunalnom gospodarstvu, provode postupanja uređena Zakonom o građevinskoj inspekciji i Zakonom o zaštiti životinja u domeni komunalnog redarstva, utvrđuju stanje komunalnog reda zapisnikom na licu mjesta i donose mjere za njegovo provođenje, vode upravni postupak i rješavaju u upravnim stvarima, predlažu izdavanje obaveznih prekršajnih naloga, izriču i naplaćuju novčane kazne osobama zatečenim u prekršaju, podnose izvješća o zapažanjima sa terena nadležnim tijelima, dostavljaju izvješća nadležnim inspekcijskim službama iz njihovog djelokruga o zapažanjima na terenu, podnose odštetne zahtjeve nadležnim policijskim postajama – stoji u opisu posla redara u natječaju, kao i plaća…

– Plaća za navedeno radno mjesto se utvrđuje umnoškom koeficijenta složenosti poslova koji za ovo radno mjesto iznosi 1,36 i osnovice koja iznosi 4.410,46 kn, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža – piše u natječaju, a kojeg potpune kondicije Vam valja provjeriti na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

Naravno, natječaj je predvidio i druga radna mjesta. Tako se još traže Zamjenik pročelnika Upravnog tijela u Uredu gradonačelnika, Vježbenik radi osposobljavanja za poslove Višeg referenta u Uredu gradonačelnika, Odsjeku za protokol… Savjetnik u Uredu Grada, Odsjeku za informatiku i Administrativni tajnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Odsjeku za sport.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, screenshot)

Facebook Comments