29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić i građani kažu – previše ih je! Gradonačelnik ponovno diže avione!

2 min read
- Zaključno s danas najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo odnosno provesti će 86 tretmana suzbijanja komaraca za što će biti utrošeno 4.813.512,25 kuna - zaključuje se u priopćenju.

„Monitoring terena na području grada Osijeka pokazao je potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca, stoga smo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odlučili da u naredna dva dana, 10. i 11. kolovoza, napravimo sveobuhvatno tretiranje sa zemlje i iz zraka, na ukupno 8 111 hektara, kako bi u kratkom roku postigli maksimalni učinak, najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić – javlja priopćenjem Grad Osijek i nastavlja…

– …10. kolovoza, ove godine, između 19 i 22 sata, provest će se avio tretiranje iz zraka na području Sarvaša i Nemetina. Istog dana u večernjim satima tretirati će se komarci sa zemlje, također u Saravšu i Nemetinu te i u Vinogradskoj, Klisi i Tenji.

– Sljedećeg dana, 11. kolovoza, avionom će se „zaprašivati“ komarci u Josipovcu, Višnjevcu, na Lijevoj obali i u rubnim dijelovima Grada sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Toga dana će se sa zemlje u jutarnjim satima metodom hladnog orošavanja odraditi tretman na području cijelog Grada Osijeka dok će u večernjim satima biti tretirani Josipovac, Višnjevac, Cvjetno i Brijest.

– Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

– Zaključno s danas najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo odnosno provesti će 86 tretmana suzbijanja komaraca za što će biti utrošeno 4.813.512,25 kuna – zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments