20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Već od 19 sati moguć jak vjetar i grmljavina! Tijekom noći i jutra i led! Sutra 24 stupnja!?

1 min read
'Naračnasti alarm' vrijedi danas cijeli dan, cijeli ponedjeljak, od ponoći do ponoći. Toplinski val traje i temperatura će rasti iznad 35 stupnjeva...

Drastičan zaokret moguć je danas od 19 sati u Osijeku i Slavoniji, a sukladno brojnim upozorenjima i ‘alarmina’ DHMZ-a. Danas će, kao i veći dio ljeta i tjedna, temperatura ići vrlo visoko, iznad 35 stupnjeva, a kako je i DHMZ najavio ‘narančastim alarmom’ za Slavoniju, tzv. ‘osječku regiju’, no već od 19 sati kreće promjena.

‘Naračnasti alarm’ vrijedi danas cijeli dan, cijeli ponedjeljak, od ponoći do ponoći. Toplinski val traje i temperatura će rasti iznad 35 stupnjeva, usljed čega nam DHMZ poručuje kako je potrebno biti spreman na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece.

Ali, od 19 sati ‘pali se i žuti alarm’. Koji će se protegnuti i na sljedeći dan, utorak, do 11 sati.

– Lokalno mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom i prolazno jakim vjerom. Vjerojatnost grmljavine 30-60 %. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – kaže meteoalarm DHMZ-a za ponedjeljak, dočim se za utorak stvar ‘usložnjava’…

– Lokalno mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, vrlo jakim vjetrom te tučom. Vjerojatnost grmljavine >50 % – zaključuju uz opetovano upozorenje.

Nakon 11 sati u utorak ostajemo u ‘zelenom’, ali temperatura više neće rasti, kažu, do kraja dana, iznad 24 stupnja.

Foto: Pixabay (ilustracija) & DHMZ (screenshot)

Facebook Comments